Part III - Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Extraordinaria 2026
Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Extraordinaria (2026)
Enunciado
PART III. USE OF ENGLISH
USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer). Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.
1.
You can't go to the party if you don't finish your homework.
Unless
2.
The students haven't done yoga before.
It
3.
My classmates will finish the project on Friday.
The project
4.
It's a pity we don't travel more.
I wish
5.
Although I studied a lot, I didn't pass my exams.
Despite
6.
"The gym closed at 10:00 yesterday," Paul said.
Paul
7.
Next month we're visiting Paris. My cousins live there.
Next month
8.
The food was so delicious that we asked for more.
It was
9.
Write the correct question for the underlined words.
Lisa bought a new laptop last week.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. You can't go to the party if you don't finish your homework. Unless...
Solución: you finish your homework, you can't go to the party.
2. The students haven't done yoga before. It...
Solución: is the first time the students have done yoga.
3. My classmates will finish the project on Friday. The project...
Solución: will be finished on Friday by my classmates.
4. It's a pity we don't travel more. I wish...
Solución: we travelled more. / we traveled more.
5. Although I studied a lot, I didn't pass my exams. Despite...
Solución: studying a lot, I didn't pass my exams. / the fact that I studied a lot, I didn't pass my exams.
6. "The gym closed at 10:00 yesterday," Paul said. Paul...
Solución: said that the gym had closed at 10:00 the day before. / said that the gym had closed at 10:00 the previous day.
7. Next month we're visiting Paris. My cousins live there. Next month...
Solución: we're visiting Paris, where my cousins live.
8. The food was so delicious that we asked for more. It was...
Solución: such delicious food that we asked for more.
9. Write the correct question for the underlined words: Lisa bought a new laptop last week.
Solución: What did Lisa buy last week?
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
Más ejercicios de Use of English: transformación de frases
- Part III · Ordinaria 2026
- PART III. USE OF ENGLISH · Extraordinaria 2025
- Part III · Ordinaria 2025
- Part III. Use of English · Extraordinaria 2024
- Part III. Use of English · Ordinaria 2024
- Part III. Use of English · Extraordinaria 2023
- Part III. Use of English · Ordinaria 2023
- Ejercicio 3. Use of English · Extraordinaria 2022
- Part II - 3. Use of English · Ordinaria 2022
- Part II. Use of English · Extraordinaria 2021