Part II. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Extraordinaria 2021
Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Extraordinaria (2021)
Enunciado
PART II. USE OF ENGLISH.
USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer). Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.
1.
The barber cut my hair yesterday.
I
2.
We haven't tasted this kind of food before.
It
3.
You must send these letters this afternoon.
These letters
4.
“When will you be travelling to London?”, Jane asked me.
Jane asked
5.
The exhibition was so nice that I visited it three times.
It was
6.
You won't pass the exam unless you work harder.
If
7.
It's four years since you came to live here.
You have
8.
The house has just been rebuilt. My grandparents used to live there.
The house
9.
“I am very sorry I was not very helpful yesterday”, he said to me.
He apologized
10.
Somebody promised us two tickets for the concert.
We
11.
He is not allowed to smoke on the underground.
He
12.
Jane studied medicine. Her son goes to the same school as mine.
Jane,

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. The barber cut my hair yesterday. I
Solución: had my hair cut yesterday.
2. We haven't tasted this kind of food before. It
Solución: is the first time we have tasted this kind of food.
3. You must send these letters this afternoon. These letters
Solución: must be sent this afternoon.
4. “When will you be travelling to London?”, Jane asked me. Jane asked
Solución: me when I would be travelling to London.
5. The exhibition was so nice that I visited it three times. It was
Solución: such a nice exhibition that I visited it three times.
6. You won't pass the exam unless you work harder. If
Solución: you don't work harder, you won't pass the exam.
7. It's four years since you came to live here. You have
Solución: been living here for four years.
8. The house has just been rebuilt. My grandparents used to live there. The house
Solución: where my grandparents used to live has just been rebuilt.
9. “I am very sorry I was not very helpful yesterday”, he said to me. He apologized
Solución: for not being very helpful the day before.
10. Somebody promised us two tickets for the concert. We
Solución: were promised two tickets for the concert.
11. He is not allowed to smoke on the underground. He
Solución: mustn't smoke on the underground.
12. Jane studied medicine. Her son goes to the same school as mine. Jane,
Solución: whose son goes to the same school as mine, studied medicine.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Part II - 3. Use of English · Ordinaria 2022 · Part II. Use of English · Ordinaria (Ciencias) 2021 ›
Más ejercicios de Use of English: transformación de frases
- Part III. Use of English · Ordinaria 2024
- Part III. Use of English · Extraordinaria 2023
- Part III. Use of English · Ordinaria 2023
- Ejercicio 3. Use of English · Extraordinaria 2022
- Part II - 3. Use of English · Ordinaria 2022
- Part II. Use of English · Ordinaria (Ciencias) 2021
- Part II. Use of English · Ordinaria (Humanidades, CC.SS. y Artes) 2021