Ejercicio 3. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Extraordinaria 2022
Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Extraordinaria (2022)
Enunciado
PART II. USE OF ENGLISH.
3. USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer).
Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.
1.
“Let’s cook some pasta”, John said.
John suggested
2.
The mechanic is repairing my car now.
I’m
3.
I love the book. I bought it yesterday.
I love
4.
Paul knows how to speak French fluently.
Paul
5.
They won’t understand your problem unless you explain it.
If
6.
They are going to discuss the issue in the meeting.
The issue
7.
It’s a pity you didn’t come with us to London.
I wish
8.
“Where did you put my books?”, Mary asked me.
Mary asked me
9.
Susan started playing the piano when she was 6.
Susan has
10.
It’s a good idea for you to study this subject.
You
11.
My sister lives in Rome. She’s studying a degree in art there.
My sister lives
12.
Write the correct question for the underlined words:
Mike sold his house because he moved to New York.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. “Let’s cook some pasta”, John said. John suggested
Solución: cooking some pasta / that we cook some pasta / that we should cook some pasta
2. The mechanic is repairing my car now. I’m
Solución: having my car repaired now / getting my car repaired now
3. I love the book. I bought it yesterday. I love
Solución: the book (which / that) I bought yesterday
4. Paul knows how to speak French fluently. Paul
Solución: can speak French fluently / is able to speak French fluently
5. They won’t understand your problem unless you explain it. If
Solución: you don’t explain your problem, they won’t understand it / you do not explain your problem, they will not understand it
6. They are going to discuss the issue in the meeting. The issue
Solución: is going to be discussed in the meeting
7. It’s a pity you didn’t come with us to London. I wish
Solución: you had come with us to London
8. “Where did you put my books?”, Mary asked me. Mary asked me
Solución: where I had put her books
9. Susan started playing the piano when she was 6. Susan has
Solución: been playing the piano since she was 6 / played the piano since she was 6
10. It’s a good idea for you to study this subject. You
Solución: should study this subject / ought to study this subject / had better study this subject
11. My sister lives in Rome. She’s studying a degree in art there. My sister lives
Solución: in Rome, where she is studying a degree in art / in Rome, where she’s studying a degree in art
12. Write the correct question for the underlined words: Mike sold his house because he moved to New York.
Solución: Why did Mike sell his house? / Why did he sell his house?
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Part III. Use of English · Ordinaria 2023 · Part II - 3. Use of English · Ordinaria 2022 ›
Más ejercicios de Use of English: transformación de frases
- Part III · Ordinaria 2025
- Part III. Use of English · Extraordinaria 2024
- Part III. Use of English · Ordinaria 2024
- Part III. Use of English · Extraordinaria 2023
- Part III. Use of English · Ordinaria 2023
- Part II - 3. Use of English · Ordinaria 2022
- Part II. Use of English · Extraordinaria 2021
- Part II. Use of English · Ordinaria (Ciencias) 2021
- Part II. Use of English · Ordinaria (Humanidades, CC.SS. y Artes) 2021