Part III · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria 2025

Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Ordinaria (2025)

Enunciado

PART III. USE OF ENGLISH

USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer). Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.

1.

I didn't know about the show. That's why I didn't buy the tickets.

If

2.

This concert is more exciting than any other concert I have attended.

This is

3.

The new album is too expensive for me to afford to buy.

The new album is not

4.

I love the festival in Glastonbury. I saw my favourite band there.

I love the festival in Glastonbury,

5.

They gave Finneas O'Connell an award for his outstanding contribution to music.

Finneas O'Connell

6.

"Why don't you join us for the show tomorrow?", she suggested.

She suggested

7.

She studies every day because she wants to improve her English skills.

She studies every day

8.

It's forbidden to bring cameras into the concert venue.

You

9.

Write the correct question for the underlined words: Billie Eilish has been working on her new album for over a year now.

Enunciado: Part III · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria 2025

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. I didn't know about the show. That's why I didn't buy the tickets. -> If...

Solución: I had known about the show, I would have bought the tickets.

2. This concert is more exciting than any other concert I have attended. -> This is...

Solución: the most exciting concert I have ever attended.

3. The new album is too expensive for me to afford to buy. -> The new album is not...

Solución: cheap enough for me to afford to buy.

4. I love the festival in Glastonbury. I saw my favourite band there. -> I love the festival in Glastonbury,...

Solución: where I saw my favourite band.

5. They gave Finneas O'Connell an award for his outstanding contribution to music. -> Finneas O'Connell...

Solución: was given an award for his outstanding contribution to music.

6. "Why don't you join us for the show tomorrow?", she suggested. -> She suggested...

Solución: joining them for the show the next day. / that we join them for the show the next day. / that we should join them for the show the following day.

7. She studies every day because she wants to improve her English skills. -> She studies every day...

Solución: so as to improve her English skills. / in order to improve her English skills. / so that she can improve her English skills. / to improve her English skills.

8. It's forbidden to bring cameras into the concert venue. -> You...

Solución: mustn't bring cameras into the concert venue. / can't bring cameras into the concert venue. / are not allowed to bring cameras into the concert venue.

9. Write the correct question for the underlined words: Billie Eilish has been working on her new album for over a year now.

Solución: How long has Billie Eilish been working on her new album?

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ PART III. USE OF ENGLISH · Extraordinaria 2025 · Part III. Use of English · Extraordinaria 2024 ›

Más ejercicios de Use of English: transformación de frases