Part II - 3. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria 2022

Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Ordinaria (2022)

Enunciado

PART II. USE OF ENGLISH

3. USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer). Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.

1.

It's possible they will take part in the competition.

They

2.

"When did Susan finish her degree?" he asked.

He asked

3.

I regret not telling the truth.

I wish

4.

Despite working in a Spanish company, John doesn't speak Spanish.

Although

5.

The town council has rebuilt a park. I used to play there.

The town council

6.

As you didn't pay attention, you made a lot of mistakes.

If

7.

A lot of people watched the film.

The film

8.

"I have met many interesting people in this course", Mary said.

Mary said

9.

Mark won't get the job if he doesn't speak politely to customers.

Unless

10.

George hasn't eaten meat for five years.

George stopped

11.

It's a pity I don't go home more often.

I wish

12.

That boy is Tom Smith. He plays basketball in the local team.

That boy is

Enunciado: Part II - 3. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria 2022

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. It's possible they will take part in the competition. -> They...

Solución: may take part in the competition / might take part in the competition / could take part in the competition

2. "When did Susan finish her degree?" he asked. -> He asked...

Solución: when Susan had finished her degree

3. I regret not telling the truth. -> I wish...

Solución: I had told the truth

4. Despite working in a Spanish company, John doesn't speak Spanish. -> Although...

Solución: John works in a Spanish company, he doesn't speak Spanish

5. The town council has rebuilt a park. I used to play there. -> The town council...

Solución: has rebuilt a park where I used to play

6. As you didn't pay attention, you made a lot of mistakes. -> If...

Solución: you had paid attention, you wouldn't have made a lot of mistakes

7. A lot of people watched the film. -> The film...

Solución: was watched by a lot of people

8. "I have met many interesting people in this course", Mary said. -> Mary said...

Solución: that she had met many interesting people in that course

9. Mark won't get the job if he doesn't speak politely to customers. -> Unless...

Solución: Mark speaks politely to customers, he won't get the job

10. George hasn't eaten meat for five years. -> George stopped...

Solución: eating meat five years ago

11. It's a pity I don't go home more often. -> I wish...

Solución: I went home more often

12. That boy is Tom Smith. He plays basketball in the local team. -> That boy is...

Solución: Tom Smith, who plays basketball in the local team

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio 3. Use of English · Extraordinaria 2022 · Part II. Use of English · Extraordinaria 2021 ›

Más ejercicios de Use of English: transformación de frases