PART III. USE OF ENGLISH · Inglés PAU Castilla-La Mancha Extraordinaria 2025

Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Extraordinaria (2025)

Enunciado

PART III. USE OF ENGLISH

USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer). Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.

1.

Two Oxford researchers captured the media's attention.

The media's attention

2.

I sometimes miss the school bus because I get up very late.

If

3.

My mother said “I’ll lend you some curtains tomorrow”.

My mother said

4.

I’d like to have a lot of money but that’s just a dream.

If only

5.

Paul likes to drink red wine rather than white wine.

Paul prefers

6.

I am sure he is at home. The light is on.

He

7.

I have just visited the village. I was born there.

I have

8.

I haven’t eaten a sandwich for years.

The last time

9.

Write the correct question for the underlined words: My sister arrived at 2 pm.

Enunciado: PART III. USE OF ENGLISH · Inglés PAU Castilla-La Mancha Extraordinaria 2025

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Two Oxford researchers captured the media's attention. The media's attention...

Solución: was captured by two Oxford researchers

2. I sometimes miss the school bus because I get up very late. If...

Solución: I got up earlier / didn’t get up very / so late, I wouldn’t miss the school bus

3. My mother said “I’ll lend you some curtains tomorrow”. My mother said...

Solución: she would lend me some curtains the next day / the following day

4. I’d like to have a lot of money but that’s just a dream. If only...

Solución: I had a lot of money

5. Paul likes to drink red wine rather than white wine. Paul prefers...

Solución: drinking red wine to / rather than white wine.

6. I am sure he is at home. The light is on. He...

Solución: must be at home because the light is on.

7. I have just visited the village. I was born there. I have...

Solución: just visited the village where I was born

8. I haven’t eaten a sandwich for years. The last time...

Solución: I ate a sandwich was years ago

9. Write the correct question for the underlined words: My sister arrived at 2 pm.

Solución: When / What time did your sister arrive?

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Part III · Ordinaria 2026 · Part III · Ordinaria 2025 ›

Más ejercicios de Use of English: transformación de frases