Part III. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Extraordinaria 2024
Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Extraordinaria (2024)
Enunciado
PART III. USE OF ENGLISH
USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer). Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.
1.
John was so dirty because he had fallen in the mud.
If
2.
I can’t drink this tea. It is very hot.
This tea
3.
All the students are interested in the lecture.
All the students find
4.
Someone will iron Mary’s dress.
Mary’s dress
5.
“Where are my keys?”, my mum asked.
My mum wondered
6.
I am sorry I can’t play the guitar.
I wish
7.
Your father became a teacher fifteen years ago.
Your father
8.
This yellow bus goes to the airport. It runs every half hour.
This yellow bus,
9.
They have sent a bunch of beautiful flowers to the secretary.
The secretary
10.
It was wrong of you to be so rude to her.
You
11.
Give me your papers! The policeman told me.
The policeman told me
12.
The customers complained about the room service (Make a question for the underlined part of the answer)

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. John was so dirty because he had fallen in the mud. If
Solución: John hadn't fallen in the mud, he wouldn't have been so dirty.
2. I can't drink this tea. It is very hot. This tea
Solución: is so hot that I can't drink it / is too hot for me to drink.
3. All the students are interested in the lecture. All the students find
Solución: the lecture interesting.
4. Someone will iron Mary's dress. Mary's dress
Solución: will be ironed.
5. "Where are my keys?", my mum asked. My mum wondered
Solución: where her keys were.
6. I am sorry I can't play the guitar. I wish
Solución: I could play the guitar / I was able to play the guitar / I would play the guitar / I played the guitar.
7. Your father became a teacher fifteen years ago. Your father
Solución: has been a teacher for fifteen years.
8. This yellow bus goes to the airport. It runs every half hour. This yellow bus,
Solución: which goes to the airport, runs every half hour / which runs every half hour, goes to the airport.
9. They have sent a bunch of beautiful flowers to the secretary. The secretary
Solución: has been sent a bunch of beautiful flowers.
10. It was wrong of you to be so rude to her. You
Solución: shouldn't have been so rude to her.
11. Give me your papers! The policeman told me. The policeman told me
Solución: to give him my papers.
12. The customers complained about the room service (Make a question for the underlined part of the answer)
Solución: What did the customers complain about?
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Part III · Ordinaria 2025 · Part III. Use of English · Ordinaria 2024 ›
Más ejercicios de Use of English: transformación de frases
- Part III - Use of English · Extraordinaria 2026
- Part III · Ordinaria 2026
- PART III. USE OF ENGLISH · Extraordinaria 2025
- Part III · Ordinaria 2025
- Part III. Use of English · Ordinaria 2024
- Part III. Use of English · Extraordinaria 2023
- Part III. Use of English · Ordinaria 2023
- Ejercicio 3. Use of English · Extraordinaria 2022
- Part II - 3. Use of English · Ordinaria 2022
- Part II. Use of English · Extraordinaria 2021