Part III. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria 2024

Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Ordinaria (2024)

Enunciado

PART III. USE OF ENGLISH

USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer).

Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.

1.

I haven't had my eyes tested for a long time.

2.

"Where did the annual meeting of the World Bank take place?", she asked me.

3.

That blond kid climbed the tree to fetch the ball.

4.

John didn't revise his homework. Therefore, he made a lot of mistakes.

5.

Despite giving up her Japanese lessons, she was still capable of holding a conversation.

6.

I am sorry I didn't apologize to her.

7.

They don't allow parking in the hospital premises.

8.

People think this winter is warmer than ever.

9.

It is not necessary for you to wear a uniform.

10.

Pupils had never taken a tougher maths test.

11.

I was so sorry I told him the truth.

12.

Rose's babysitter always picks her children up outside the school gate.

(Make a question for the underlined part of the answer)

Enunciado: Part III. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria 2024

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. I haven't had my eyes tested for a long time. / It is a long time...

Solución: since I (last) had my eyes tested

2. "Where did the annual meeting of the World Bank take place?", she asked me. / She wanted to know...

Solución: where the annual meeting of the World Bank had taken place

3. That blond kid climbed the tree to fetch the ball. / That is the blond kid...

Solución: who/that climbed the tree to fetch the ball

4. John didn't revise his homework. Therefore, he made a lot of mistakes. / If John...

Solución: had revised his homework, he wouldn't have made a lot of mistakes

5. Despite giving up her Japanese lessons, she was still capable of holding a conversation. / Although...

Solución: she gave up her Japanese lessons, she was still capable of holding a conversation

6. I am sorry I didn't apologize to her. / If only...

Solución: I had apologized to her

7. They don't allow parking in the hospital premises. / Parking...

Solución: is not allowed / is forbidden / is prohibited / is banned in the hospital premises

8. People think this winter is warmer than ever. / This winter...

Solución: is thought to be warmer than ever

9. It is not necessary for you to wear a uniform. / You...

Solución: needn't / don't need to / don't have to wear a uniform

10. Pupils had never taken a tougher maths test. / That was...

Solución: the toughest maths test (that) pupils had (ever) taken

11. I was so sorry I told him the truth. / I regretted...

Solución: telling / having told him the truth

12. Rose's babysitter always picks her children up outside the school gate. (Make a question for the underlined part of the answer)

Solución: Where does Rose's babysitter pick her children up / pick up her children?

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Part III. Use of English · Extraordinaria 2024 · Part III. Use of English · Extraordinaria 2023 ›

Más ejercicios de Use of English: transformación de frases