Part III. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Extraordinaria 2023
Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Extraordinaria (2023)
Enunciado
PART III. USE OF ENGLISH.
USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer).
Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.
1.
It's a pity I can't go to the concert tonight.
I wish
2.
Someone will iron Liza's dress.
Liza
3.
Although it was raining heavily, they decided to go camping.
In spite
4.
You must do this activity within five minutes.
This activity
5.
"When will you travel to London?", Jane asked me.
Jane asked me
6.
I missed my dental appointment because you didn't remind me.
If
7.
The police officers are investigating the murder.
The murder
8.
If your friend doesn't come before ten, he will miss the train.
Unless
9.
We haven't tasted this kind of food before.
This is
10.
We have such intelligent teachers that everyone is happy.
Our teachers
11.
"Let's buy some sweets", Mary said.
Mary suggested
12.
Make a question for which the underlined words may be the answer: Your friend Helen goes to school every day.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. It's a pity I can't go to the concert tonight. / I wish
Solución: I could go to the concert tonight / could go to the concert tonight
2. Someone will iron Liza's dress. / Liza
Solución: will have her dress ironed / 's dress will be ironed
3. Although it was raining heavily, they decided to go camping. / In spite
Solución: of the heavy rain, they decided to go camping / of raining heavily, they decided to go camping / of the fact that it was raining heavily, they decided to go camping
4. You must do this activity within five minutes. / This activity
Solución: must be done within five minutes
5. "When will you travel to London?", Jane asked me. / Jane asked me
Solución: when I would travel to London
6. I missed my dental appointment because you didn't remind me. / If
Solución: you had reminded me, I wouldn't have missed my dental appointment / you had reminded me, I would not have missed my dental appointment
7. The police officers are investigating the murder. / The murder
Solución: is being investigated by the police officers / is being investigated
8. If your friend doesn't come before ten, he will miss the train. / Unless
Solución: your friend comes before ten, he will miss the train
9. We haven't tasted this kind of food before. / This is
Solución: the first time we have tasted this kind of food
10. We have such intelligent teachers that everyone is happy. / Our teachers
Solución: are so intelligent that everyone is happy
11. "Let's buy some sweets", Mary said. / Mary suggested
Solución: buying some sweets / that we could buy some sweets / that we should buy some sweets
12. Make a question for which the underlined words may be the answer: Your friend Helen goes to school every day.
Solución: Who goes to school every day?
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Part III. Use of English · Ordinaria 2024 · Part III. Use of English · Ordinaria 2023 ›
Más ejercicios de Use of English: transformación de frases
- Part III · Ordinaria 2026
- PART III. USE OF ENGLISH · Extraordinaria 2025
- Part III · Ordinaria 2025
- Part III. Use of English · Extraordinaria 2024
- Part III. Use of English · Ordinaria 2024
- Part III. Use of English · Ordinaria 2023
- Ejercicio 3. Use of English · Extraordinaria 2022
- Part II - 3. Use of English · Ordinaria 2022
- Part II. Use of English · Extraordinaria 2021
- Part II. Use of English · Ordinaria (Ciencias) 2021