Part II. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria (Ciencias) 2021
Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Ordinaria (Ciencias) (2021)
Enunciado
PART II. USE OF ENGLISH
USE OF ENGLISH. (3 POINTS) (0.5 points for each correct answer).
Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones. Clearly identify the sentences you choose using the numbers here.
1.
Despite having a lot of books at home, Susan doesn't read very much.
Although
2.
"Where did you meet Steven", Mary said to me.
Mary asked me
3.
I love a book. My grandfather bought it for me years ago.
I love the book
4.
It's a pity my team lost again.
I wish
5.
Somebody cleans my grandmother's house every week.
My grandmother has
6.
"We won't go there tonight", she said.
She said
7.
I fell asleep because the film was very boring.
If the film
8.
It's possible that Mark will finish soon.
Mark
9.
Mary has prepared the sandwiches.
The sandwiches
10.
People say that Peter paints really wonderful paintings.
Peter
11.
Mike began playing football with us ten years ago.
Mike has
12.
If this company doesn't give me my money back, I'll make a complaint.
Unless this

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Despite having a lot of books at home, Susan doesn't read very much. Although...
Solución: Susan has a lot of books at home, she doesn't read very much.
2. "Where did you meet Steven", Mary said to me. Mary asked me...
Solución: where I had met Steven.
3. I love a book. My grandfather bought it for me years ago. I love the book...
Solución: that/which my grandfather bought for me years ago. / my grandfather bought for me years ago.
4. It's a pity my team lost again. I wish...
Solución: my team hadn't lost again.
5. Somebody cleans my grandmother's house every week. My grandmother has...
Solución: her house cleaned every week.
6. "We won't go there tonight", she said. She said...
Solución: (that) they wouldn't go there that night.
7. I fell asleep because the film was very boring. If the film...
Solución: hadn't been so boring, I wouldn't have fallen asleep.
8. It's possible that Mark will finish soon. Mark...
Solución: may/might/could finish soon.
9. Mary has prepared the sandwiches. The sandwiches...
Solución: have been prepared by Mary.
10. People say that Peter paints really wonderful paintings. Peter...
Solución: is said to paint really wonderful paintings.
11. Mike began playing football with us ten years ago. Mike has...
Solución: been playing football with us for ten years/since 2011 / played football with us for ten years/since 2011
12. If this company doesn't give me my money back, I'll make a complaint. Unless this...
Solución: company gives me my money back, I'll make a complaint.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Part II. Use of English · Extraordinaria 2021 · Part II. Use of English · Ordinaria (Humanidades, CC.SS. y Artes) 2021 ›