Pregunta 1 · Historia del Arte PAU Baleares Extraordinaria 2025
Tema: Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos · Del examen Extraordinaria (2025)
Enunciado
PREGUNTA 1
Identificau el concepte que correspon a la definició proposada, referit a qüestions de caràcter tècnic, terminològic o iconogràfic, d'acord amb el context historicoartístic al qual pertany. Responeu a 10 de les 20 definicions proposades amb el terme corresponent. Cada qüestió té un valor de 0,2 punts. (2 punts en total)
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Tècnica pictòrica que consisteix a esquitxar amb pintura la superfície d'un llenç de manera espontània i enèrgica...
Solución: Dripping / Degoteig / Action painting
2. Ornament en espiral característic del capitell jònic...
Solución: Voluta
3. Cadascun dels arcs que, superposats i amb un marcat atrompetament, se situen per sobre de l'obertura d'una porta o finestra...
Solución: Arquivolta / Arquivoltes
4. Conjunt de gran cromatisme format per petits fragments de vidre acolorits subjectes per tires de plom...
Solución: Vitrall / Vidriera
5. Cadascuna de les peces que formen un arc.
Solución: Dovella / Dovelles
6. Conjunt de tècniques que tenen per finalitat perllongar la vida material de l'objecte i que tracten de retornar-li la seva forma i valors estètics...
Solución: Restauració / Conservació i restauració
7. Relació de proporcions que les diferents parts guarden entre si i amb el conjunt de l'obra.
Solución: Cànon
8. Finestra composta per dos o tres arcs i una o dues columnes amb capitells treballats. Característica de l'arquitectura gòtica.
Solución: Finestra coronella / Bífora / Trífora
9. Conjunt de dues taules (de fusta, ivori, etc.) unides i decorades amb relleus o pintures.
Solución: Díptic
10. Petita volta semicònica o volada que serveix per passar d'una planta quadrada a una d'octogonal sobre la qual és possible aixecar una cúpula.
Solución: Trompa / Trompes
11. Curvatura convexa donada al fust de la columna pels arquitectes grecs.
Solución: Èntasi
12. Espai on es desenvolupava l'acció teatral. Característic de l'època clàssica.
Solución: Escena / Skene / Prosceni
13. Ornamentació escultòrica o pictòrica d'éssers fantàstics humans, vegetals i animals, completament entrellaçats formant un tot. Característica del Renaixement.
Solución: Grotesc / Grutesc
14. Construcció o sistema de conducció d'aigües des de les fonts naturals, els rius o els pantans fins a les ciutats...
Solución: Aqüeducte
15. Edifici públic destinat a transaccions mercantils.
Solución: Llotja / Borsa
16. Pilar format per nombroses motllures adossades que normalment comparteixen base i capitell. Característic del gòtic.
Solución: Pilar fasciculat / Pilar compost
17. Lloc on de manera permanent s'exhibeixen al públic col·leccions i objectes d'art...
Solución: Museu
18. Espai destinat a exercicis gimnàstics.
Solución: Palestra / Gimnàs
19. Sala o pòrtic que precedeix la naos en un temple clàssic.
Solución: Pronaos / Pronau
20. Objectes elaborats en sèrie, quotidians, sovint modificats i convertits en obra d'art. Característics del dadaisme. Els primers varen ser creats per Marcel Duchamp.
Solución: Ready-made / Objecte trobat
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Pregunta 1 · Ordinaria 2026 · Pregunta 1 · Ordinaria 2025 ›
Más ejercicios de Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos
- Pregunta 1 · Extraordinaria 2026
- Pregunta 1 · Ordinaria 2026
- Pregunta 1 · Ordinaria 2025
- Exercici 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2023