Ejercicio Opció B - 1 · Historia del Arte PAU Baleares Ordinaria 2024
Tema: Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos · Del examen Ordinaria (2024)
Enunciado
OPCIÓ B
1. Triau 10 definicions de les 20 que us oferim més endavant i escriviu el terme al qual corresponen: escriviu el número i la resposta corresponent. Per exemple: 1. Girola. Cada qüestió val 0,2 punts. Màxim per les deu qüestions: 2 punts. Heu de contestar al quadern d'examen.
Definicions
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Sala o pòrtic que precedeix la naos en un temple clàssic.
Solución: Pronaos
2. Construcció o sistema de conducció d'aigües des de les fonts naturals, els rius o els pantans fins a les ciutats. Segons el desnivell que han de salvar, es poden superposar dues o tres fileres d'arcades.
Solución: Aqüeducte
3. Torre situada damunt el creuer d'una església. Característica de l'art romànic.
Solución: Cimbori
4. Conjunt de béns, materials i immaterials, que són identificats per una societat concreta com a portadors de valors culturals propis de la comunitat.
Solución: Patrimoni cultural
5. Tècnica utilitzada per a la pintura mural que s'aplica sobre el lliscat, d'arena i calç, mentre encara és humit, emprant colors trempats amb aigua.
Solución: Fresc / Pintura al fresc
6. A l'antiga Grècia, temple circular.
Solución: Tolos / Tholos
7. Taula pintada característica de l'art bizantí. Solen reproduir imatges de Crist, la Mare de Déu o els sants.
Solución: Icona
8. Columna o element vertical que divideix verticalment en dos el buit d'una obertura (un portal o un finestral).
Solución: Partelllum / Mainell
9. Nínxol còncau emmarcat per columnes, situat generalment a la part central de l'alquibla. La seva funció és orientar els precs dels fidels cap a la Meca.
Solución: Mihrab
10. Mètode geomètric que permet representar l'espai tridimensional sobre l'espai bidimensional. Per a la seva formació, té en compte les línies que convergeixen en un punt de fuga.
Solución: Perspectiva lineal / Perspectiva cònica
11. Relació de proporcions que les diferents parts guarden entre si i amb el conjunt de l'obra.
Solución: Cànon
12. Arc característic de l'arquitectura gòtica que descarrega el pes de les voltes en els contraforts.
Solución: Arcbotant
13. Objectes elaborats en sèrie, quotidians, sovint modificats i convertits en obra d'art. Característics del dadaisme. Els primers varen ser creats per Marcel Duchamp.
Solución: Ready-made / Objecte trobat
14. Nau transversal o perpendicular d'una església que configura arquitectònicament la planta de creu llatina.
Solución: Transsepte
15. En pintura, il·lusió òptica espacial a través de la qual sembla real allò que només està pintat.
Solución: Trompe-l'œil / Enganyall
16. Volta generada pel creuament perpendicular de dues voltes de canó.
Solución: Volta d'aresta
17. Bé d'Interès Cultural. Implica el reconeixement del valor màxim del patrimoni i la seva protecció integral.
Solución: BIC / Bé d'Interès Cultural
18. Procediment per representar una figura que en la realitat estaria ubicada en posició perpendicular o obliqua en relació amb el plànol pictòric.
Solución: Escorç
19. Part de l'església tradicionalment reservada al clergat on es realitzen els cants.
Solución: Cor
20. Tècnica de composició plàstica que consisteix a enganxar materials diversos (paper, fusta, teixits, filferro, etc.) a un suport pictòric.
Solución: Collage
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - 1 · Ordinaria 2024 · Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2023 ›
Más ejercicios de Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos
- Pregunta 1 · Ordinaria 2026
- Pregunta 1 · Extraordinaria 2025
- Pregunta 1 · Ordinaria 2025
- Exercici 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2022