Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Historia del Arte PAU Baleares Ordinaria 2023
Tema: Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos · Del examen Ordinaria (2023)
Enunciado
OPCIÓ B
1. Tria 10 definicions de les 20 que s'ofereixen més endavant i dona el terme al qual corresponen: escriu el número i la resposta corresponent. Per exemple: 1. Girola. Cada qüestió val 0,2 punts. Màxim per les deu qüestions: 2 punts. S'ha de contestar al quadern d'examen.
Definicions:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Volta característica del gòtic formada per arcs ogivals que reforça les arestes amb nervis.
Solución: Volta de creueria / Volta de creuer
2. A l'antiga Grècia, temple circular.
Solución: Tholos / Tolos
3. A l'església cristiana, galeria construïda sobre les naus laterals.
Solución: Tribuna / Trifori
4. Edifici romà dedicat a espectacles públics com ara lluites de gladiadors, de feres..., amb un espai central obert (arena), mur de seguretat i grades (càvea).
Solución: Amfiteatre
5. Objectes elaborats en sèrie, quotidians, sovint modificats i convertits en obra d'art. Característics del dadaisme. Els primers varen ser creats per Marcel Duchamp.
Solución: Ready-made / Readymade / Objecte trobat
6. Element arquitectònic de suport vertical de secció no circular.
Solución: Pilar / Pilastra
7. Tipus de perspectiva que intenta representar l'atmosfera que envolta els objectes difuminant els contorns i fent que els colors perdin intensitat a mesura que s'allunyen.
Solución: Perspectiva aèria / Perspectiva atmosfèrica / Sfumato
8. Decoració que s'aconsegueix juxtaposant sobre un fons de ciment o calç tessel·les, peces de marbre...
Solución: Mosaic
9. A les ciutats i els campaments romans, carrers que els travessen d'est a oest.
Solución: Decumanus / Decuman
10. Sala de la mesquita destinada a l'oració. Generalment formada per naus perpendiculars a l'alquibla.
Solución: Hàram / Haram / Sala d'oració
11. Coronament triangular d'una façana, un pòrtic, una porta o una finestra.
Solución: Frontó / Frontispici
12. Procediment per representar una figura que en la realitat estaria ubicada en posició perpendicular o obliqua en relació amb el plànol pictòric.
Solución: Escorç
13. Curvatura convexa donada al fust de la columna pels arquitectes grecs.
Solución: Èntasi / Entasi / Entasis
14. Contraposició harmònica de parts relaxades i en tensió del cos humà quan està dret i en actitud de descans.
Solución: Contrapposto / Contrapost
15. Espai triangular ubicat entre l'extradós d'un arc i l'arrabà que l'emmarca.
Solución: Albanega / Enxuta
16. Edifici exempt circular, quadrat o poligonal on s'administrava el baptisme per immersió. Generalment amb coberta de cúpula. Antigament es construïa devora una església.
Solución: Baptisteri
17. Arc semicircular que té el centre en la línia d'arrencada.
Solución: Arc de mig punt
18. Plaça pública en el centre de la ciutat grega, que servia per al mercat, reunió..., i era el centre neuràlgic de la vida ciutadana.
Solución: Àgora / Agora
19. Torre situada damunt el creuer d'una església. Característica de l'art romànic.
Solución: Cimbori / Cimborri / Torre llanterna
20. Galeria oberta amb coberta sostinguda per pilars o columnes. / Edifici públic destinat a transaccions mercantils.
Solución: Llotja / Lloja / Stoa
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2023 · Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2022 ›
Más ejercicios de Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos
- Ejercicio Opció A - 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2022
- Exercici 1 · Extraordinaria 2021