Ejercicio Opció A - 1 · Historia del Arte PAU Baleares Ordinaria 2024
Tema: Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos · Del examen Ordinaria (2024)
Enunciado
OPCIÓ A
1. Triau 10 definicions de les 20 que us oferim més endavant i escriviu el terme al qual corresponen: escriviu el número i la resposta corresponent. Per exemple: 1. Girola. Cada qüestió val 0,2 punts. Màxim per les deu qüestions: 2 punts.
Definicions:
.

Solución
Solución de AprenAI (no es la oficial)
1. Arc d'una circumferència superior a 180º amb el centre situat per sobre de la línia d'arrencada. Característic de l'art islàmic.
Solución: Arc de ferradura
2. Tipus d'ornamentació característica de l'arquitectura modernista catalana que consisteix en una mena de mosaic format a partir de fragments de rajoles trencades.
Solución: Trencadís
3. Oval o marc en forma d'ametlla que envolta la figura de Crist o de la Mare de Déu en majestat. Característic de l'art romànic.
Solución: Màndorla
4. Conjunt de tècniques que tenen per finalitat perllongar la vida material de l'objecte i que tracten de retornar-li la seva forma i valors estètics. És una operació altament especialitzada.
Solución: Restauració
5. Contraposició harmònica de parts relaxades i en tensió del cos humà quan està dret i en actitud de descans.
Solución: Contrapposto / Contrapost
6. Edifici civil de planta rectangular dedicat a l'administració de justícia i a les relacions comercials a la Roma clàssica. A partir de l'edicte de Milà, el model passarà íntegrament a l'arquitectura cristiana.
Solución: Basílica
7. Coronament triangular d'una façana, un pòrtic, una porta o una finestra.
Solución: Frontó
8. Lloc on de manera permanent s'exhibeixen al públic col·leccions i objectes d'art. La seva tutela generalment està encomanada a l'Estat, a corporacions de dret públic o a entitats benèfiques o culturals.
Solución: Museu
9. Manifestació artística multidisciplinària originària de la dècada de 1950 que parteix de la provocació i improvisació amb la participació espontània del públic.
Solución: Happening
10. Pòrtic situat davant el punt d'ingrés principal a les basíliques paleocristianes, reservat per als catecúmens. Sol anar precedit d'un atri.
Solución: Nàrtex
Las soluciones de los 10 apartados que faltan y la explicación paso a paso son Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Exercici 1 · Extraordinaria 2024 · Ejercicio Opció B - 1 · Ordinaria 2024 ›
Más ejercicios de Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos
- Pregunta 1 · Extraordinaria 2026
- Pregunta 1 · Ordinaria 2026
- Pregunta 1 · Extraordinaria 2025
- Pregunta 1 · Ordinaria 2025
- Exercici 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2023