Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Historia del Arte PAU Baleares Ordinaria 2022
Tema: Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos · Del examen Ordinaria (2022)
Enunciado
OPCIÓ B
1. Tria 10 definicions de les 20 que s'ofereixen més endavant i dona el terme al qual corresponen: escriu el número i la resposta corresponent. Per exemple: 1. Girola. Cada qüestió val 0,2 punts. Màxim per les deu qüestions: 2 punts.
Definicions:
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Plaça pública en el centre de la ciutat grega, servia per al mercat, reunió..., era el centre neuràlgic de la vida ciutadana.
Solución: Àgora
2. Volta característica del gòtic formada per arcs ogivals que reforça les arestes amb nervis.
Solución: Volta de creueria / Volta ogival
3. Conjunt de gran cromatisme format per petits fragments de vidre acolorits subjectes per tires de plom que s'empra per tancar els finestrals de les esglésies o d'altres monuments.
Solución: Vitrall / Vidriera
4. Filera de finestres que s'obren a la nau central des d'un passadís situat sobre les naus laterals.
Solución: Trifori / Claristori
5. Nau transversal o perpendicular d'una església que configura arquitectònicament la planta de creu llatina.
Solución: Transsepte / Creuer
6. Objectes elaborats en sèrie, quotidians, sovint modificats i convertits en obra d'art. Característics del dadaisme. Els primers varen ser creats per Marcel Duchamp.
Solución: Ready-made / Objecte trobat
7. Arc que reforça i segmenta en trams la volta d'una nau. La seva disposició és perpendicular a l'eix longitudinal de la nau. Característic de l'art romànic.
Solución: Arc faixó
8. Pintura d'estudi que representa éssers inanimats (animals morts, fruites, vegetals i objectes).
Solución: Bodegó / Natura morta
9. Estàtua grega d'època arcaica de marbre o bronze que representa una figura femenina.
Solución: Kore
10. A les catedrals i esglésies de peregrinació, passadís darrere el presbiteri resultat del perllongament de les naus laterals.
Solución: Girola / Deambulatori
11. Part anterior o principal d'un edifici per l'exterior.
Solución: Façana / Portada
12. Tècnica que permet obtenir per estampació imatges a partir d'una matriu o planxa. En funció del material emprat (fusta, pedra, metall), rep diferents noms (xilografia, litografia, aiguafort).
Solución: Gravat / Estampació
13. Espai interior d'una església, en sentit longitudinal, determinat pels murs o per files de columnes o pilars.
Solución: Nau
14. Objecte funerari en forma de caixa de gran diversitat de formes i decoració en el qual es col·loca el cos del difunt.
Solución: Sarcòfag
15. Tipus d'ornamentació característica de l'arquitectura modernista catalana que consisteix en una mena de mosaic format a partir de fragments de rajoles trencades.
Solución: Trencadís
16. Part del teatre de forma semicircular o circular on es col·locava l'altar, el cor, els músics...
Solución: Orquestra
17. Sala de la mesquita destinada a l'oració. Generalment formada per naus perpendiculars a l'alquible.
Solución: Haram
18. Pilastra en forma de piràmide truncada i invertida, de vegades antropomorfa.
Solución: Estípit
19. Element decoratiu que remata els tres vèrtexs d'un frontó.
Solución: Acròteri / Acròtera
20. Arc característic de l'arquitectura gòtica que descarrega el pes de les voltes en els contraforts.
Solución: Arcbotant / Arc botant
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2022 · Exercici 1 · Extraordinaria 2021 ›
Más ejercicios de Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2022
- Exercici 1 · Extraordinaria 2021
- Exercici 1 · Ordinaria 2021