Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Historia del Arte PAU Baleares Ordinaria 2022
Tema: Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos · Del examen Ordinaria (2022)
Enunciado
OPCIÓ A
1. Tria 10 definicions de les 20 que s'ofereixen més endavant i dona el terme al qual corresponen: escriu el número i la resposta corresponent. Per exemple: 1. Girola. Cada qüestió val 0,2 punts. Màxim per les deu qüestions: 2 punts.
Pots respondre les 10 definicions que prefereixis (se'n valoraran fins a 10 encerts amb un màxim de 2 punts).
.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Part de l'església situada a la capçalera, que sobresurt de la façana posterior i sol tenir planta semicircular o poligonal.
Solución: Absis
2. Tècnica de composició plàstica que consisteix a enganxar materials diversos (paper, fusta, teixits, filferro, etc.) en un suport pictòric.
Solución: Collage
3. Part inferior d'una columna sobre la qual reposa el fust.
Solución: Base / Basa
4. Església principal d'una diòcesi, seu del bisbe i del capítol catedralici.
Solución: Catedral / Seu
5. Obra artística pintada o esculpida de forma rodona, semblant a un medalló.
Solución: Tondo
6. Planta longitudinal d'una o tres naus (excepcionalment de cinc) amb la central més elevada.
Solución: Planta basilical / Basílica
7. Columna pròpia de l'ordre clàssic que apareix al món romà. Presenta base, fust llis i un equí i un àbac menys desenvolupat que el dòric.
Solución: Ordre toscà / Columna toscana / Toscà
8. Contraposició harmònica de parts relaxades i en tensió del cos humà quan està dret i en actitud de descans.
Solución: Contrapposto / Contraposto
9. Tècnica característica de Leonardo da Vinci que consisteix a difuminar els contorns de les figures, amb la qual cosa s'aconsegueixen efectes atmosfèrics.
Solución: Sfumato / Esfumat
10. Obra que consta de tres taules o fulles de material dur, de manera que les laterals es tanquen sobre la central.
Solución: Tríptic
11. Pilar adossat al mur.
Solución: Pilastra
12. Element ubicat sobre el fust de la comuna que sosté directament l'arquitrau. Sol estar decorat i adopta formes molt diverses.
Solución: Capitell
13. Petit absis. Sol tenir planta semicircular o poligonal i és cobert amb volta. Sovint disposat en sentit radial a l'absis de la capçalera de l'església.
Solución: Absidiola
14. Torre d'una mesquita des d'on el muetzí crida a l'oració.
Solución: Minaret / Alminar
15. Arc format per dos segments d'arc d'igual radi que s'entrecreuen en angle agut. Característic de l'art gòtic.
Solución: Arc apuntat / Arc ogival
17. Plaça principal de les ciutats romanes on se celebrava el mercat i les reunions ciutadanes i on se situaven els edificis més importants del culte i la vida civil. Correspon a l'àgora grega.
Solución: Fòrum
18. Element arquitectònic situat horitzontalment sobre els brancals d'una porta.
Solución: Llinda
19. Nínxol còncau emmarcat per columnes situat generalment a la part central de l'alquible. La seva funció és orientar els precs dels fidels cap a la Meca.
Solución: Mihrab
20. Espai horitzontal situat entre l'arquitrau i la cornisa en l'arquitectura clàssica.
Solución: Fris
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2022 · Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2022 ›
Más ejercicios de Vocabulario artístico y patrimonio: definiciones de términos
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Exercici 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Exercici 1 · Ordinaria 2022
- Exercici 1 · Extraordinaria 2021
- Exercici 1 · Ordinaria 2021