Ejercicio Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2025
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2025)
Enunciado
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta (màxim de 2-3 línies per concepte) 8 dels 10 termes següents (total: 2 punts; 0,25 per concepte):
1:
Mètodes indirectes d'estudi de la Terra
2:
Duresa mineral
3:
Sediment
4:
Falla
5:
Meteorització
6:
Aqüífer
7:
Recurs no renovable
8:
Metamorfisme
9:
Subducció
10:
Fracturació hidràulica ( fracking)

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1: Mètodes indirectes d'estudi de la Terra
Solución: Es tracta de tècniques que s'apliquen per estudiar parts de la Terra a les quals no podem arribar, com per exemple l'interior de la Terra per davall de l'escorça. Inclou els mètodes gravimètric, magnètic, geotèrmic i sísmic.
2: Duresa mineral
Solución: La duresa d'un mineral és la resistència que ofereix la superfície del mineral a ser ratllat.
3: Sediment
Solución: El sediment és un conjunt de partícules sòlides, resultat de l'alteració i/o erosió d'un rocam, que són transportades i dipositades per diversos processos de tipus geològic.
4: Falla
Solución: Una falla és una fractura del rocam terrestre que separa dos blocs que sofreixen un desplaçament relatiu entre ells.
5: Meteorització
Solución: La meteorització química és la descomposició química de les roques produïda pels agents de les capes fluides (atmosfera i hidrosfera) i la biosfera.
6: Aqüífer
Solución: Un aqüífer és una formació geològica que té una certa porositat i, per tant, és capaç d'emmagatzemar aigua o qualsevol altre fluid.
7: Recurs no renovable
Solución: Un recurs no renovable és aquell que, un cop consumit, s'esgota i, per tant, desapareix per sempre.
8: Metamorfisme
Solución: Entenem per metamorfisme aquella transformació de les roques que es produeix en estat sòlid quan es dona un fort increment de pressió i/o temperatura.
9: Subducció
Solución: La subducció és el fenomen que ocorre quan una placa oceànica es posa per davall d'una altra placa (oceànica o continental).
10: Fracturació hidràulica (fracking)
Solución: La fractura hidràulica (fracking) és una tècnica que facilita l'extracció de gas o petroli del subsol mitjançant la injecció d'aigua a pressió dins el subsol.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Bloc 1 · Extraordinaria 2025 · Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Bloc 1 · Extraordinaria 2025
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022