Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2024
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2024)
Enunciado
OPCIÓ A
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta (màxim 2-3 línies per concepte) els termes següents (Total 2 punts: 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1: Columna estratigràfica
Solución: Una columna estratigràfica és la representació gràfica del registre geològic d'un determinat aflorament o regió.
2: Cristall
Solución: Un cristall és una forma sòlida mineral els components de la qual mostren un determinat ordre que segueix unes determinades propietats.
3: Sediment
Solución: El sediment és un conjunt de partícules sòlides que són transportades i dipositades per diversos processos de tipus geològic.
4: Falla
Solución: Una falla és una fractura del rocam terrestre que separa dos blocs que sofreixen un desplaçament relatiu entre ells.
5: Meteorització química
Solución: La meteorització química és la descomposició química de les roques produïda pels agents de les capes fluïdes (atmosfera i hidrosfera) i la biosfera.
6: Aqüífer
Solución: Un aqüífer és una formació geològica que té una certa porositat i, per tant, és capaç d'emmagatzemar aigua o qualsevol altre fluid.
7: Recurs no renovable
Solución: Un recurs no renovable és aquell que, un cop consumit, s'esgota i, per tant, desapareix per sempre.
8: Metamorfisme
Solución: Entenem per metamorfisme aquella transformació de les roques que es produeix en estat sòlid quan es dona un fort increment de pressió i/o temperatura.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2024 · Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Bloc 1 · Extraordinaria 2025
- Ejercicio Bloc 1 · Ordinaria 2025
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022