Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2024
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2024)
Enunciado
OPCIÓ B
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta (màxim 2-3 línies per concepte) els termes següents (Total 2 punts: 0,25 per concepte):
1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1: Mètode sísmic
Solución: El mètode sísmic és un mètode físic indirecte que serveix per analitzar l'interior de la Terra gràcies al seguiment de la propagació de les ones produïdes pels terratrèmols mitjançant els sismògrafs.
2: Polimorfisme
Solución: El polimorfisme fa referència a aquells minerals que presenten una mateixa composició química i tenen una estructura cristal·lina diferent (per ex., aragonita/calcita).
3: Roca
Solución: Una roca és un agregat de partícules sòlides minerals.
4: Subducció
Solución: La subducció es dona en la teoria de la tectònica de plaques quan una placa (oceànica) se subdueix (s'enfonsa) davall una altra (d'oceànica o de continental).
5: Fòssil
Solución: Un fòssil és qualsevol resta d'un organisme del passat o de la seva activitat que queda preservada en el registre geològic.
6: Contaminació atmosfèrica
Solución: La contaminació atmosfèrica, també denominada pol·lució atmosfèrica, fa referència a la presència a l'aire de substàncies en concentracions superiors a les naturals que poden tenir efectes en el medi natural. La contaminació pot ser d'origen antròpic o natural, com per exemple una erupció volcànica.
7: Desenvolupament sostenible
Solución: Desenvolupament sostenible és aquell desenvolupament que pot satisfer les necessitats humanes sense comprometre els recursos.
8: Lava
Solución: La lava és un dels productes associats a una erupció magmàtica i correspon a la sortida del magma en estat líquid a la superfície terrestre.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024 · Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Bloc 1 · Extraordinaria 2025
- Ejercicio Bloc 1 · Ordinaria 2025
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022