Ejercicio Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Extraordinaria 2025
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Extraordinaria (2025)
Enunciado
BLOC 1
Defineix de forma breu i concreta (màxim de 2-3 línies per concepte) 8 dels 10 termes següents (total: 2 punts; 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Patrimoni geològic i mediambiental
Solución: El patrimoni geològic i mediambiental és el conjunt de recursos naturals d'una zona determinada que tenen un alt valor científic, cultural o educatiu.
2. Teledetecció
Solución: La teledetecció és l'observació i presa de dades de la superfície terrestre a distància, normalment amb satèl·lits que disposen de sensors determinats.
3. Mineral
Solución: Un mineral és una substància sòlida, inorgànica, que presenta una composició química definida i una estructura cristal·lina.
4. Magmatisme
Solución: El magmatisme és el conjunt de processos geològics d'origen intern relacionats amb la formació dels magmes que, en refredar-se, donaran lloc a les roques ígnies o magmàtiques.
5. Tectònica de plaques
Solución: La tectònica de plaques és una teoria que demostra que la litosfera està dividida en fragments anomenats plaques, que es desplacen sobre un mantell i que produeixen interaccions geològiques entre les vores.
6. Energia geotèrmica
Solución: L'energia geotèrmica és la calor interna de la Terra, que augmenta gradualment en fondària (gradient geotèrmic). Per tant, existeix un flux de calor des de l'interior terrestre cap a l'exterior (flux tèrmic), responsable de la dinàmica interna (i externa) terrestre.
7. Meteorització
Solución: La meteorització és el procés d'alteració del rocam terrestre per l'acció dels agents atmosfèrics.
8. Sòl
Solución: El sòl és una capa de materials no consolidats, però estructurats, que cobreix bona part de les roques de la superfície terrestre emergida i sobre la qual s'assenta la vegetació.
9. Clima
Solución: El clima és el conjunt de condicions meteorològiques característiques d'un lloc determinat de la Terra.
10. Recursos naturals
Solución: Un recurs natural és qualsevol producte procedent de la natura que pot ser utilitzat per l'ésser humà per satisfer les seves necessitats.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
Ejercicio Bloc 1 · Ordinaria 2025 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Bloc 1 · Ordinaria 2025
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022