Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Extraordinaria 2024
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Extraordinaria (2024)
Enunciado
OPCIÓ B
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta (màxim 2-3 línies per concepte) els termes següents (Total 2 punts: 0,25 per concepte):
1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1: Mapa geològic
Solución: Un mapa geològic és la representació damunt un mapa topogràfic de les unitats geològiques que afloren en superfície.
2: Silicat
Solución: Els silicats són el grup mineral més abundant de l'escorça terrestre i es caracteritzen per estar formats per una estructura bàsica coneguda com el tetraedre de la sílice, compost per un silici i quatre oxígens i altres cations.
3: Metamorfisme
Solución: El metamorfisme és el conjunt de processos geològics d'origen intern relacionats amb la formació de les roques metamòrfiques deguda a un increment de la pressió i la temperatura, que dona lloc a la transformació a l'estat sòlid de roques preexistents.
4: Cicle de Wilson
Solución: El cicle de Wilson explica l'evolució, en el context de la tectònica de plaques, dels diferents processos geotectònics de manera consecutiva (obertura i tancament d'oceans).
5: Erosió
Solución: L'erosió és el trencament per desgast i/o denudació del rocam terrestre per l'acció dels agents externs.
6: Eutrofització
Solución: L'acumulació de nutrients (N i P) a l'aigua dona lloc al procés anomenat eutrofització, que, amb una seqüència de canvis a l'ecosistema, deteriora greument la qualitat de l'aigua.
7: Basalt
Solución: El basalt és una roca ígnia volcànica de tipus bàsic formada principalment per plagiòclasis (i piroxens).
8: Desertificació
Solución: La desertificació és el procés de degradació del sòl que deixa de ser fèrtil i biològicament productiu. Es produeix per l'erosió i per la pèrdua de vegetació.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024 · Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Bloc 1 · Extraordinaria 2025
- Ejercicio Bloc 1 · Ordinaria 2025
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022