Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2023
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2023)
Enunciado
OPCIÓ A
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (total: 2 punts, 0,25 per concepte):

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Meteorització:
Solución: La meteorització són tots els processos causats pels agents meteòrics (atmosfèrics) que provoquen l'alteració de les roques.
2. Planeta:
Solución: Un planeta és un cos astronòmic que orbita al voltant d'una estrella i que té prou massa per adquirir una forma esfèrica deguda a la seva pròpia gravetat.
3. Roca:
Solución: Una roca és un material sòlid cohesionat format per un agregat de grans o minerals.
4. Triàsic:
Solución: Denominam triàsic el període geològic inferior del mesozoic, situat entre el permià (paleozoic) i el juràssic.
5. Uniformisme:
Solución: L'uniformisme és la teoria que ens indica que els processos naturals que actuen en l'actualitat a la natura són els mateixos que hi han actuat en el passat.
6. Aqüífer lliure:
Solución: Un aqüífer lliure és la formació geològica saturada d'aigua el nivell piezomètric de la qual es correspon amb la pressió de l'atmosfera.
7. Duna:
Solución: Una duna és una estructura sedimentària formada normalment per l'acció del vent que dona lloc a una acumulació de sediment arenós.
8. Tectònica de plaques:
Solución: La tectònica de plaques és una teoria que explica la dinàmica i l'estructura de la part superficial del globus terrestre i que permet explicar la majoria dels processos que tenen lloc a la Terra.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023 · Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2022