Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Extraordinaria 2023
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Extraordinaria (2023)
Enunciado
OPCIÓ B
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (total: 2 punts, 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Orogènia:
Solución: L'orogènia és el procés geològic lligat a la tectònica de plaques en què, en produir-se un desplaçament d'aquestes i un xoc dels marges continentals, es creen serralades.
2. Satèl·lit:
Solución: Un satèl·lit és un cos celeste que orbita al voltant d'un objecte més gros (planeta).
3. Quars:
Solución: El quars és un dels minerals més abundants a l'escorça terrestre. És un silicat i té una composició química formada per .
4. Cambrià:
Solución: El cambrià és un dels períodes en què se subdivideix el paleozoic, concretament és el més inferior. Se situa entre el precambrià i l'ordovicià.
5. Metamorfisme:
Solución: El metamorfisme és el procés endogen en el qual, a causa d'un increment de la pressió i/o de la temperatura, es produeixen una sèrie de transformacions en l'estat sòlid dels minerals presents a les roques afectades i s'origina un nou tipus de roca.
6. Erosió:
Solución: L'erosió és el procés de la dinàmica externa que consisteix en la denudació o desgast de les roques de la superfície terrestre.
7. Terratrèmol:
Solución: Un terratrèmol (sisme) és el moviment violent causat per un conjunt d'ones de xoc que s'originen en un punt de l'interior de la Terra pel moviment de grans blocs de roca.
8. Deriva continental:
Solución: La deriva continental era la teoria definida per Alfred Wegener que postulava que els continents es desplacen en la component horitzontal.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023 · Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2022