Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Extraordinaria 2023

Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Extraordinaria (2023)

Enunciado

OPCIÓ A

BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (total: 2 punts. 0,25 per concepte):

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Enunciado: Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Extraordinaria 2023

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Falla inversa:

Solución: Una falla inversa és una deformació fràgil, un tipus de fractura, que es dona quan hi ha compressió i, per tant, escurçament, en el qual un dels blocs puja damunt l'altre.

2. Recurs geològic:

Solución: Un recurs geològic és qualsevol bé o substància de caràcter geològic present a la natura que pot ser explotat per cobrir les necessitats de la societat.

3. Sòl edàfic:

Solución: El sòl edàfic és la capa d'alteració de les roques per efecte de la meteorització i de l'acció dels éssers vius.

4. Carbonífer:

Solución: El carbonífer és un dels períodes en què se subdivideix el paleozoic. Se situa entre el devonià i el permià.

5. Basalt:

Solución: El basalt és una roca ígnia volcànica amb una composició mineral bàsica característica formada per plagiòclasis i piroxens.

6. Estrat:

Solución: Un estrat és una capa de roca amb unes característiques geomètriques que la defineixen. És característic de les roques sedimentàries.

7. Escorça oceànica:

Solución: Denominam escorça oceànica la capa que conforma la part més externa de la Terra i que forma la base dels oceans.

8. Ones S:

Solución: Les ones S, també denominades secundàries o de cisalla, són un tipus d'ones sísmiques que es caracteritzen per tenir un moviment lateral respecte a la direcció de propagació.

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024 · Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023 ›

Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones