Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2023
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2023)
Enunciado
OPCIÓ B
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (total: 2 punts, 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Deformació dúctil:
Solución: La deformació dúctil és aquella que dona lloc a una deformació permanent sense perdre la cohesió. El resultat és la formació d'un plec.
2. Nucli terrestre:
Solución: El nucli terrestre és la capa més interior de l'estructura terrestre i està format principalment per ferro i un poc de níquel.
3. Cristall:
Solución: Un cristall és una matèria sòlida que presenta una estructura interna ordenada que li confereix una sèrie de propietats característiques.
4. Juràssic:
Solución: Denominam juràssic el període geològic intermedi del mesozoic, situat entre el triàsic i el cretaci.
5. Lava:
Solución: La lava és un dels productes del vulcanisme. Correspon al magma que en una erupció volcànica surt a la superfície en forma líquida.
6. Sedimentació:
Solución: La sedimentació és el procés exogen que dona lloc a les roques sedimentàries en produir-se l'acumulació del material sòlid que és transportat per diversos agents de transport.
7. Pangea:
Solución: Es denomina Pangea el gran continent format dins la dinàmica de la tectònica de plaques a final de l'era paleozoica que va agrupar la major part de la terra emergida.
8. Subducció:
Solución: La subducció és el procés pel qual una part de la litosfera oceànica s'enfonsa per davall de la litosfera continental (o també d'una altra d'oceànica) al mantell terrestre, en el marc de la tectònica de plaques.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023 · Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2024
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2021