Ejercicio Text 2 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Suplente 2022
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Suplente (2022)
Enunciado
TEXT 2: A THOUSAND HUTS
1 Sustainability is a hot topic in the world of travel right now, but what does it actually mean? Everyone seems to have a different
2 idea about what we should focus on. From electric cars and bicycles to slow food and zero-plastic hotels, there are countless
3 factors that make a trip more sustainable. That's where Scotland's 1,000 Hut programme comes in. This initiative started in 2011,
4 after a brainstorming session among Scottish environmental activists. Since then, they have been working with Reforesting
5 Scotland to make cabins an alternative holiday destination, particularly for eco-conscious travellers who are fond of a minimalist
6 holiday.
7 It could be a positive change in the way we holiday from now on, the initiative believes. Rather than trying to organise one
8 large holiday a year in Spain or Greece, a family could find it easier to come to a smaller, closer rural Scottish hut whenever they
9 need a break from the frenetic pace of urban life.
10 What the programme hopes is that "people will learn about and engage with nature, taking responsibility for the environment."
11 The experience includes travelling to the cabins in low-carbon, sustainable ways that could make visitors more appreciative of the
12 world around them. Besides, it's also a way of promoting local travel.
13 Increasing the number of simple, low-waste huts in the British countryside will also serve the larger number of people travelling
14 within the UK. In this way, Scotland could position itself as a favourite closer destination. More people in rural communities means
15 more money flowing into those communities, and the more people are enjoying the countryside, the more financially equipped we'll
16 be to preserve it.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9.
According to the text, sustainability...
10.
According to the text, the 1,000 Hut initiative...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
11.
The huts are specially designed for travellers who prefer a greener holiday.
TRUE
FALSE
12.
Staying at a Scottish hut can help people disconnect from daily life stress.
TRUE
FALSE
13.
The journey to the hut itself may enrich the holiday.
TRUE
FALSE
14.
The Hut initiative may damage rural economy.
TRUE
FALSE
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. According to the text, sustainability...
Solución: (c) is fashionable nowadays.
10. According to the text, the 1,000 Hut initiative...
Solución: (c) was set up by nature campaigners.
11-14. True / False statements
Solución: 11: TRUE; 12: TRUE; 13: TRUE; 14: FALSE
11. The huts are specially designed for travellers who prefer a greener holiday. (Justification)
Solución: TRUE (lines 5-6) "(Since then, they have been working with Reforesting Scotland to make cabins an alternative holiday destination,) particularly for eco-conscious travellers who are fond of a minimalist holiday."
12. Staying at a Scottish hut can help people disconnect from daily life stress. (Justification)
Solución: TRUE (lines 8-9) "(Rather than trying to organise one large holiday a year in Spain or Greece,) a family could find it easier to come to a smaller, closer rural Scottish hut whenever they need a break from the frenetic pace of urban life."
13. The journey to the hut itself may enrich the holiday. (Justification)
Solución: TRUE (lines 11-12) "The experience includes travelling to the cabins in low-carbon, sustainable ways that could make visitors more appreciative of the world around them."
14. The Hut initiative may damage rural economy. (Justification)
Solución: FALSE (lines 14-16) "More people in our rural communities means more money flowing into those communities, // and the more people are enjoying the countryside, the more financially equipped we'll be to preserve it."
15.1. ONE OPPOSITE FOR: "limited" (adjective).
Solución: countless
15.2. ONE SYNONYM FOR: "grateful" (adjective).
Solución: appreciative
16.1. ONE WORD MEANING: "being or offering no more than what is required or essential."
Solución: minimalist
16.2. ONE WORD MEANING: "to move or run smoothly, to circulate."
Solución: flow / flowing
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Suplente 2022 · Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2022 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Bloque A - Text 1 · Ordinaria Titular (Admisión) 2023
- Bloque A - Text 2 · Ordinaria Titular (Admisión) 2023
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Reserva 2022
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Reserva 2022
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Suplente 2022
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2022
- Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2022
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2022
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2022
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2022