Ejercicio Text 2 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Reserva 2022
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Reserva (2022)
Enunciado
TEXT 2: WILL THE MACHINES TAKE CONTROL?
1 The first time I interviewed Eric Schmidt —twelve years ago when he was the Chief Executive Officer (CEO) of Google— I had
2 a simple question about the technology that is spying and monetizing all our movements, opinions, relationships and tastes. "Friend
3 or enemy?" I asked. "We're friends," Schmidt replied coolly.
4 Now that the former Google executive has a book out titled The Age of Artificial Intelligence, I made him the same question
5 about Artificial Intelligence (AI), "Friend or enemy?". "AI is imprecise, and it can be unreliable as a partner," he replied. "It's dynamic
6 since it's changing all the time. It's emergent and does things you don't expect. And, most importantly, it's capable of learning."
7 "It will be everywhere," continues Schmidt. "How may a child feel about having an AI programmed robot? What does AI war
8 look like? Does AI perceive aspects of reality that we don't? Is it possible that AI will see things that humans cannot comprehend?"
9 Some scientists believe that when we build AI without a kill bottom for it, we are creating a demon —with luck, humans could
10 end up as the family pets. On this point, Schmidt disagrees with those people who consider that by developing AI, eventually, you'll
11 finish up with a master robot that's 1,000 times smarter than the humans. "My answer is different. I think that these AI systems are
12 going to think, not like humans, but they're going to be very smart, and that we're going to have to coexist."
13 I asked, "You don't think Siri and Alexa are going to kill us one night?". "No," he replied. "But they might become your child's
14 best friend."
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9.
Twelve years ago, Eric Schmidt...
10.
According to the text, technology...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
.
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. Twelve years ago, Eric Schmidt...
Solución: (d) believed that technology and humanity got on well.
10. According to the text, technology...
Solución: (c) makes money by tracking people.
11. Schmidt is interviewed for a second time because a book of his has been released.
Solución: TRUE
11. Justification
Solución: "Now that the former Google executive has a book out titled The Age of Artificial Intelligence..." (line 4)
12. During the second interview, Schmidt claims we can trust AI.
Solución: FALSE
12. Justification
Solución: "AI is imprecise, and it can be unreliable as a partner" (lines 5-6)
13. Schmidt considers AI will be applied only to certain spheres of human life.
Solución: FALSE
13. Justification
Solución: "It will be everywhere" (line 7)
14. Schmidt suggests we should learn to live side by side with AI.
Solución: TRUE
14. Justification
Solución: "we're going to have to coexist" (line 12)
15.1. ONE OPPOSITE FOR: "current" (adjective)
Solución: former
15.2. ONE SYNONYM FOR: "finally" (adverb)
Solución: eventually
16.1. ONE WORD MEANING: "a personal preference or liking"
Solución: taste / tastes
16.2. ONE WORD MEANING: "a source or agent of evil, harm, distress or ruin"
Solución: demon
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Reserva 2022 · Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Suplente 2022 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Texto 1: War Letters · Ordinaria Titular (Acceso) 2023
- Ejercicio Texto 2: Is World Heritage in Danger? · Ordinaria Titular (Acceso) 2023
- Bloque A - Text 1 · Ordinaria Titular (Admisión) 2023
- Bloque A - Text 2 · Ordinaria Titular (Admisión) 2023
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Reserva 2022
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Suplente 2022
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Suplente 2022
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2022
- Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2022
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2022