Ejercicio Text 2 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Titular (Admisión) 2022
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Titular (Admisión) (2022)
Enunciado
TEXT 2: PHOTOGRAPHING THE NORTHERN LIGHTS
1 The aurora borealis, also known as the Northern Lights, occurs as a result of energy released by solar magnetic fields that
2 expel large quantities of charged particles at high speed from the Sun. It can reach Earth in 24 to 72 hours and, if conditions are
3 right, the electrons and protons flow along the Earth's magnetic field to the polar regions where they interact with oxygen and
4 nitrogen to produce a magical red, green, and purple dancing light show in the night sky.
5 Peak northern lights season ranges from September to March. Although seeing the natural phenomenon requires a
6 complicated combination of events, Iceland is considered a spectacular location. For this reason, and with the primary objective of
7 increasing inbound tourism to the island, Hotel Rangá is searching for its first-ever official "lights catcher", a photographer who will
8 spend a month capturing photos and videos of the night sky's colours in exchange for room and food.
9 The chosen photographer will receive airfare to and from Iceland and must be available for three weeks from mid-September
10 to mid-October. The candidate must also have the ability to provide high-quality content, of which the hotel will retain the license.
11 The task should not be extremely challenging since the hotel is such a prime viewing spot that it has its own observatory with two
12 telescopes and a retractable roof. Moreover, local astronomers will join the guest.
13 To apply, photographers must fill out the online application, which includes questions about social media reach, photography
14 experience in darkness and previous travel in Iceland. Applicants also need to answer why they should become the hotel's lights
15 catcher. Additional information is provided on the Hotel Rangá website.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
9. According to the text, the aurora borealis...
10. The lights catcher...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
11.
The hotel's "lights catcher" marketing strategy has been used before.
TRUE
FALSE
12.
Travel expenses will not be charged to the "lights catcher".
TRUE
FALSE
13.
The photographs and videos captured must exceed the standards.
TRUE
FALSE
14.
Photographers have to justify their candidacy.
TRUE
FALSE
15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
15.1.
15.2.
16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
16.1.
16.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
9. According to the text, the aurora borealis...
Solución: (d) needs the Sun to exist.
10. The lights catcher...
Solución: (b) will grant the use of the images taken.
11. The hotel's "lights catcher" marketing strategy has been used before.
Solución: FALSE (line 7) "(For this reason, and with the primary objective of increasing inbound tourism to the island,) Hotel Rangá is searching for its first-ever official 'lights catcher' (, a photographer who will spend a month capturing photos and videos of the night sky's colours in exchange for room and food)."
12. Travel expenses will not be charged to the "lights catcher".
Solución: TRUE (line 9) "The chosen photographer will receive airfare to and from Iceland (and must be available for three weeks from mid-September to mid-October)."
13. The photographs and videos captured must exceed the standards.
Solución: TRUE (line 10) "The candidate must also have the ability to provide high-quality content (, of which the hotel will retain the license)."
14. Photographers have to justify their candidacy.
Solución: TRUE (lines 14-15) "Applicants also need to answer why they should become the hotel's lights catcher."
15.1. ONE OPPOSITE FOR: "foreign" (adjective).
Solución: local
15.2. ONE SYNONYM FOR: "supplementary" (adjective).
Solución: additional
16.1. ONE WORD MEANING: "the upper exterior covering of a building."
Solución: roof
16.2. ONE WORD MEANING: "quickness in moving or performing."
Solución: speed
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2022 · Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2022 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Suplente 2022
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Suplente 2022
- Bloque A - Text 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2022
- Bloque A - Text 2 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2022
- Ejercicio Text 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2022
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Reserva 2022
- Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Reserva 2022
- Ejercicio Text 1: The Hermitage Cats · Ordinaria Suplente 2022
- Ejercicio Text 2: Would you like to live for 1,000 years? · Ordinaria Suplente 2022
- Bloque A - Texto 1 · Ordinaria Titular (Acceso) 2022