Part II. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria (Humanidades, CC.SS. y Artes) 2021

Tema: Use of English: transformación de frases · Del examen Ordinaria (Humanidades, CC.SS. y Artes) (2021)

Enunciado

Choose SIX of these sentences and rewrite them starting with the words given. Only the first six will be corrected. No points will be given for the extra ones.

1.

I've never read such a boring book.

This is

2.

Mark said to me: "How are you going to solve this problem?".

Mark asked me

3.

I didn't see the man. He took my wallet yesterday.

I didn't see

4.

We didn't bring money, so we didn't buy a present.

If

5.

They make wonderful sandwiches in this restaurant.

Wonderful sandwiches

6.

How long have you been watching this film?

When

7.

We won't stay in London if we don't find a good hotel.

Unless we

8.

Perhaps they will find a solution soon.

They

9.

My father is going to take our bags to the station.

Our bags

10.

Martin is my new neighbour. His sister works with me.

Martin,

11.

Susan said: "Mark, don't shout in class".

Susan told

12.

It's a pity I don't see you more often.

If only

Enunciado: Part II. Use of English · Inglés PAU Castilla-La Mancha Ordinaria (Humanidades, CC.SS. y Artes) 2021

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. I've never read such a boring book. This is

Solución: the most boring book that I have ever read. / the first time that I have read such a boring book

2. Mark said to me: "How are you going to solve this problem?". Mark asked me

Solución: how I was going to solve that problem.

3. I didn't see the man. He took my wallet yesterday. I didn't see

Solución: the man who/that took my wallet yesterday.

4. We didn't bring money, so we didn't buy a present. If

Solución: we had brought money, we would have bought a present.

5. They make wonderful sandwiches in this restaurant. Wonderful sandwiches

Solución: are made in this restaurant.

6. How long have you been watching this film? When

Solución: did you start watching this film?

7. We won't stay in London if we don't find a good hotel. Unless we

Solución: find a good hotel, we won't stay in London

8. Perhaps they will find a solution soon. They

Solución: may/might/could find a solution soon

9. My father is going to take our bags to the station. Our bags

Solución: are going to be taken to the station by my father.

10. Martin is my new neighbour. His sister works with me. Martin,

Solución: whose sister works with me, is my new neighbour.

11. Susan said: "Mark, don't shout in class". Susan told

Solución: Mark not to shout in class.

12. It's a pity I don't see you more often. If only

Solución: I saw you more often. / I could see you more often

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Part II. Use of English · Ordinaria (Ciencias) 2021

Más ejercicios de Use of English: transformación de frases