Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2022
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2022)
Enunciado
OPCIÓ B
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (2 punts: 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Pangea:
Solución: Es denomina Pangea el gran continent (supercontinent) que es va formar per la dinàmica de la tectònica de plaques al final de l'era paleozoica i que agrupava la major part de la terra emergida.
2. Escorça continental:
Solución: L'escorça continental correspon a la primera capa més superficial de l'estructura terrestre que forma els continents, que és més gruixada i menys densa que l'oceànica i que està formada principalment per roques granítiques.
3. Cristal·lografia:
Solución: La cristal·lografia és la ciència que estudia els cristalls; és a dir, l'ordenament de l'estructura atòmica que forma la matèria.
4. Magmatisme:
Solución: El magmatisme és tot el conjunt de processos lligats a la dinàmica interna de la Terra que es relacionen amb la formació d'un magma i els processos vinculats.
5. Meteorització:
Solución: Parlam de meteorització quan ens referim a tot el conjunt de processos que donen lloc a l'alteració de les roques per l'acció dels processos externs que es donen a l'atmosfera, la biosfera i la hidrosfera.
6. Deformació dúctil:
Solución: La deformació dúctil és la deformació irreversible i permanent que sofreix un cos quan s'hi apliquen una sèrie de forces compressives que donen lloc al seu plegament.
7. Conca sedimentària:
Solución: Una conca sedimentària és la zona deprimida de la superfície terrestre on es produeix l'acumulació de sediments originats pels processos geològics externs.
8. Cicle hidrològic:
Solución: El cicle hidrològic és el procés de circulació de l'aigua entre els diferents compartiments que formen la hidrosfera i l'atmosfera.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2022 · Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2021 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2021
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2021
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2021
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2021