Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2022
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2022)
Enunciado
OPCIÓ A
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (2 punts: 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Júpiter:
Solución: Júpiter és el planeta més gros del sistema solar i queda englobat dins els planetes exteriors o gasosos.
2. Paleozoic:
Solución: El paleozoic és una de les eres en les quals se subdivideix el temps geològic; és posterior al precambrià i anterior al mesozoic.
3. Gneis:
Solución: El gneis és una roca metamòrfica amb una composició mineral similar a la dels granits però amb una marcada foliació.
4. Lapil·li:
Solución: El lapil·li és un dels productes característics del vulcanisme que consisteix en material piroclàstic sòlid expulsat pel volcà durant una erupció.
5. Falla normal:
Solución: Una falla normal és una deformació fràgil que dona lloc a una ruptura (fractura), normalment en un pla que provoca el desplaçament entre dos blocs en condicions extensives (distensió).
6. Nucli intern:
Solución: Denominam nucli intern terrestre la capa que conforma la part més interna de la Terra, composta en la seva major part per ferro en estat sòlid i que està envoltada pel nucli extern en estat líquid.
7. Arena:
Solución: Denominam arena un tipus de sediment (partícules sòlides) caracteritzat per la mida de gra (de 63 micres a 2 mil·límetres) que s'acumula a la superfície terrestre pels processos exògens externs i que acabarà constituint part de les roques sedimentàries.
8. Dorsal oceànica:
Solución: Una dorsal oceànica és un relleu submarí de característiques normalment lineals que correspon a les vores on hi ha distensió entre dues plaques tectòniques i en el qual és present el vulcanisme.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022 · Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2022 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2021
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2021
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2021
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2021