Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Extraordinaria 2021
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Extraordinaria (2021)
Enunciado
OPCIÓ A
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (2 punts: 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. La Terra:
Solución: La Terra és un planeta dels denominats interiors rocosos pertanyent al sistema solar.
2. Juràssic:
Solución: Denominam juràssic a un dels períodes geològics del mesozoic, situat entre el triàsic i el cretaci.
3. Roca:
Solución: Una roca és un agregat natural de minerals (sigui un o diversos).
4. Diagènesi:
Solución: La diagènesi és el conjunt de transformacions que experimenten els sediments d'una conca sedimentària (siguin físiques, químiques o biològiques) des del moment en què són dipositats i fins a l'inici del metamorfisme.
5. Plec:
Solución: Un plec és qualsevol deformació plàstica normalment corbada deguda a l'acció d'esforços compressius.
6. Dorsal oceànica:
Solución: Una dorsal oceànica és un relleu submarí de característiques normalment lineals que correspon a les vores on hi ha distensió entre dues plaques tectòniques i en el qual és present el vulcanisme.
7. Uniformisme:
Solución: Principi desenvolupat a final del segle XVIII i principi del XIX segons el qual els processos naturals que actuen en l'actualitat són els mateixos que varen actuar en el temps geològic passat.
8. Desert:
Solución: Un desert és un ambient natural caracteritzat per l'aridesa.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2022 · Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2021 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2023
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2021
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2021
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2021