Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2021

Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2021)

Enunciado

OPCIÓ A

BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (2 punts: 0,25 per concepte):

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Enunciado: Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2021

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Lluna:

Solución: La Lluna és un satèl·lit que orbita al voltant d'un planeta, en el nostre cas, la Terra.

2. Mesozoic:

Solución: El mesozoic és una de les eres en les quals se subdivideix el temps geològic; és posterior al paleozoic i anterior al cenozoic.

3. Roca:

Solución: Una roca és un agregat natural de minerals.

4. Vulcanisme:

Solución: El vulcanisme és un procés geològic endogen que correspon al conjunt de processos relacionats amb la generació i el moviment del magma, especialment quan aquest es relaciona amb la superfície terrestre.

5. Falla:

Solución: Una falla és una deformació fràgil que dona lloc a una ruptura, normalment en un pla que provoca el desplaçament entre dos blocs.

6. Mantell terrestre:

Solución: Denominam mantell terrestre a la capa concèntrica intermèdia que conforma la Terra i que està situada entre l'escorça i el nucli.

7. Sediment:

Solución: Denominam sediment al conjunt de partícules sòlides que s'acumulen a la superfície terrestre pels processos exògens externs i que acabaran constituint les roques sedimentàries.

8. Subducció:

Solución: La subducció té lloc en el marc de la tectònica de plaques quan una placa s'enfonsa per davall d'una altra en la seva zona de contacte o vores. Normalment té lloc entre una placa formada per escorça oceànica, que és la que subdueix, i una d'escorça continental.

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2021 · Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2021 ›

Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones