Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Extraordinaria 2021
Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Extraordinaria (2021)
Enunciado
OPCIÓ B
BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (2 punts: 0,25 per concepte):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Carst:
Solución: El carst és el modelat del relleu, tant superficial com subterrani, causat per l'acció de dissolució de les aigües sobre roques solubles (principalment roques carbonatades i evaporítiques).
2. Escorça continental:
Solución: L'escorça continental correspon a la primera capa més superficial de l'estructura terrestre que forma els continents, que és més gruixada i menys densa que l'oceànica i que està formada principalment per roques granítiques.
3. Granit:
Solución: El granit és una roca que forma la major part de l'escorça continental terrestre. Es tracta d'una roca magmàtica plutònica la composició mineral de la qual està caracteritzada per la presència de quars, feldespat i mica, entre d'altres en proporcions molt menors.
4. Estratificació:
Solución: Entenem per estratificació la disposició de sediments en capes superposades delimitades per plans amb un cert paral·lelisme.
5. Duna:
Solución: Una duna és una acumulació sedimentària detrítica formada per arenes (molt ben seleccionades) transportades i finalment acumulades per l'acció de la dinàmica eòlica.
6. Metamorfisme:
Solución: El metamorfisme és el conjunt de transformacions que sofreix una roca sòlida quan està afectada per un increment de pressió i una temperatura diferent de la del moment en què es va formar. El resultat són transformacions mineralògiques i sobretot texturals.
7. Pangea:
Solución: Es denomina Pangea el gran continent (supercontinent) que es va formar per la dinàmica de la tectònica de plaques a final de l'era paleozoica i que agrupava la major part de les terres emergides.
8. Aqüífer:
Solución: Un aqüífer és una formació subterrània de sediments i/o roques permeables que presenta una elevada porositat i que està o pot estar saturada en aigua.
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2021 · Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2021 ›
Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Extraordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2022
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Extraordinaria 2021
- Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2021
- Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Ordinaria 2021