Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2021

Tema: Vocabulario geológico y ambiental: definiciones · Del examen Ordinaria (2021)

Enunciado

OPCIÓ B

BLOC 1: Defineix de forma breu i concreta els conceptes següents (2 punts: 0,25 per concepte):

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Enunciado: Ejercicio Opció B - Bloc 1 · Geología y Ciencias Ambientales PAU Baleares Ordinaria 2021

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Placa tectònica:

Solución: Una placa tectònica és cada un dels fragments o parts en què està dividida la litosfera o capa rocosa més superficial de la Terra, el moviment de les quals dona lloc a la denominada tectònica de plaques.

2. Escorça oceànica:

Solución: L'escorça oceànica és la part de litosfera més superficial de la Terra que forma el fons dels oceans i que està configurada principalment per roques basàltiques.

3. Duresa mineral:

Solución: La duresa d'un mineral és la facilitat que presenta aquest a ser ratllat per qualsevol altre.

4. Lapil·li:

Solución: El lapil·li és un dels productes efusius dels volcans i correspon a la part sòlida de composició silicatada emesa a l'exterior.

5. Riu:

Solución: Un riu és un corrent d'aigua que flueix de forma permanent, sol transportar sediments i acaba desembocant en un llac o a la mar. La seva jerarquització dona lloc a una xarxa fluvial.

6. Deformació fràgil:

Solución: La deformació fràgil és la deformació irreversible i permanent que sofreix un cos quan s'hi apliquen una sèrie de forces que donen lloc al seu trencament (falles o fractures).

7. Ripple:

Solución: Un ripple és una estructura sedimentària formada per l'acció dels corrents, siguin d'aire o aigua, sobre els sediments, normalment arenes.

8. Aqüífer lliure:

Solución: Un aqüífer lliure és una formació geològica subterrània porosa que permet l'emmagatzemament i la circulació d'aigua, la superfície (nivell freàtic) de la qual està a una pressió igual a l'atmosfèrica.

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Opció A - Bloc 1 · Ordinaria 2021

Más ejercicios de Vocabulario geológico y ambiental: definiciones