Ejercicio Texto 1 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Suplente 2023

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Suplente (2023)

Enunciado

TEXT 1: THE PINK SAUCE DISASTER

1 If you logged onto TikTok or Twitter recently, you might have seen people talking about something called Pink Sauce. No, it's

2 not pasta made with cream and tomatoes, but a condiment made by a TikTok user named Chef Pii. Pii advertises Pink Sauce by

3 dumping it on tacos, wings, egg rolls, salads and more. The bottle has an adorable design, and she's shipping it everywhere. The

4 problem? Almost everything.

5 Consumers are reporting all kinds of issues, ranging from misleading nutritional information to a spoiled smell. The chef posted

6 videos of her preparing the sauce without gloves on. Once the negative reviews started pouring in, people realized that nobody

7 knew what the actual ingredients were. In fact, Pink Sauce is unregulated and could likely make you sick. In a statement, Pii said

8 "I guess when you're great, you can't make a mistake. My team's working quickly to fix the issues."

9 Pink Sauce is not the only food product created by a TikTok user which has gone viral for the wrong reasons. Earlier this year,

10 someone called Deva Tillis posted a video complaining about a "spicy bowl" containing crawfish and eggs that she ordered from a

11 small business on the platform. The bowl took nine days to reach her, and the fish was rotten by the time it arrived. The product

12 was falsely advertised as being shipped with dry ice to preserve the seafood.

13 Small businesses selling unregulated food online isn't new, according to an expert. "It's not a TikTok phenomenon, but what's

14 different is that TikTok is really good at small consumption and making things go viral. However, just because it's on TikTok, that

15 doesn't mean that it's safe," she concluded.

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

1.

According to the text, Pink Sauce...

2.

According to the text, customers...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

3.

Chef Pii followed hygiene standards.

TRUE

FALSE

4.

When Deva Tillis received the package, there was putrid food in it.

TRUE

FALSE

5.

The "spicy bowl" manufacturers lied about their delivery policy.

TRUE

FALSE

6.

TikTok can be a powerful marketing tool.

TRUE

FALSE

7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

7.1.

7.2.

8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

8.1.

8.2.

Enunciado: Ejercicio Texto 1 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Suplente 2023

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. According to the text, Pink Sauce...

Solución: (b) can accompany many dishes.

2. According to the text, customers...

Solución: (c) don't know what the sauce is made of.

3. Chef Pii followed hygiene standards.

Solución: FALSE

Justification 3: Chef Pii followed hygiene standards.

Solución: "The chef posted videos of her preparing the sauce without gloves on." (lines 5-6)

4. When Deva Tillis received the package, there was putrid food in it.

Solución: TRUE

Justification 4: When Deva Tillis received the package, there was putrid food in it.

Solución: "(The bowl took nine days to reach her,) and the fish was rotten by the time it arrived." (line 11)

5. The "spicy bowl" manufacturers lied about their delivery policy.

Solución: TRUE

Justification 5: The "spicy bowl" manufacturers lied about their delivery policy.

Solución: "The product was falsely advertised as being shipped with dry ice to preserve the seafood." (lines 11-12)

6. TikTok can be a powerful marketing tool.

Solución: TRUE

Justification 6: TikTok can be a powerful marketing tool.

Solución: "(It's not a TikTok phenomenon,) but what's different is that TikTok is really good at small consumption and making things go viral." (lines 13-14)

7.1. ONE SYNONYM FOR: "suppose" (verb)

Solución: guess

7.2. ONE SYNONYM FOR: "probably" (adverb)

Solución: likely

8.1. ONE WORD MEANING: "quickly and widely spread or popularized, especially by means of social media"

Solución: viral

8.2. ONE WORD MEANING: "to prevent from decomposition"

Solución: preserve

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Reserva 2023 · Ejercicio Texto 2 · Extraordinaria Suplente 2023 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora