Opción B - II * Use of English · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Reserva A 2013

Tema: Uso de la Lengua · Del examen Ordinaria Reserva A (2013)

Enunciado

OPTION B: “The woman who changed the course of British royal history”.

1 On an autumn day in 1931, a woman sits on a train to Leicestershire going to spend the weekend at a hunt. Prince

2 Edward, the blond, blue-eyed heir to the throne, will be there. She has never met him and knows nothing about hunting. At

3 35, she isn't young or beautiful. Divorced once, her second husband travels with her. She is worried about royal etiquette.

4 Wallis needn't have worried about making an impression. That day she stole the Prince's heart and, soon after being

5 crowned, King Edward VIII abdicated – all because of her. Everybody wondered: “how did she do it?”

6 Who was Wallis Simpson? Born in the USA, she came from a family of businessmen and her father died when she

7 was a baby. She and her mother depended on the charity of a cruel uncle. Her mum did small jobs to earn some money. Her

8 disadvantaged childhood explains her lifelong obsession with being rich.

9 With her second husband, she moved to England in 1928 and they presented themselves to London society. Three

10 years later, she met the Prince. Edward fell madly in love with her, and their affair began while she was still married, to the

11 horror of Edward's parents. In January 1936, George V died and Edward became king. The following December he

12 abdicated as he wasn't allowed to marry a divorcee. He then married Wallis. None of the royal family attended. He explained

13 the reasons for his abdication: he couldn't fulfill his duties without the support of the woman he loved. They lived an empty

14 life of luxury in Paris, but did she truly love the Prince?

II * USE OF ENGLISH (3 points; questions 6-9, 0.25 points each; 10-13, 0.5 points each)

6.

FIND IN THE TEXT ONE SYNONYM FOR “fair” (adjective).

7.

GIVE AN ADJECTIVE WITH THE SAME ROOT AS “reason” (noun).

8.

FIND IN THE TEXT ONE WORD MEANING “to be present at.”

9.

FILL IN THE GAP WITH A CORRECT PREPOSITION:

Edward’s happiness depended his marriage to Wallis.

10.

TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE PASSIVE VOICE: “People believed Wallis was worried about royal etiquette.”

11.

JOIN THE FOLLOWING SENTENCES USING AN APPROPRIATE LINKER (DO NOT USE AND, BUT, OR BECAUSE). MAKE CHANGES IF NECESSARY: “She was not young or beautiful. The Prince fell in love with her.”

12.

GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS: “Her father died when she was five months old.”

13.

JOIN THE FOLLOWING SENTENCES USING A RELATIVE PRONOUN. MAKE CHANGES IF NECESSARY: “Wallis wanted to have a life of luxury. She was very poor as a child.”

Enunciado: Opción B - II * Use of English · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Reserva A 2013

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

6. FIND IN THE TEXT ONE SYNONYM FOR “fair” (adjective).

Solución: blond / blonde

7. GIVE AN ADJECTIVE WITH THE SAME ROOT AS “reason” (noun).

Solución: reasonable / reasoned / reasoning / unreasonable

8. FIND IN THE TEXT ONE WORD MEANING “to be present at.”

Solución: attend / attended

9. FILL IN THE GAP WITH A CORRECT PREPOSITION: Edward’s happiness depended … his marriage to Wallis.

Solución: on / upon

10. TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE PASSIVE VOICE: “People believed Wallis was worried about royal etiquette.”

Solución: It was believed that Wallis was worried about royal etiquette. / Wallis was believed to be worried about royal etiquette. / Wallis was believed to have been worried about royal etiquette.

11. JOIN THE FOLLOWING SENTENCES USING AN APPROPRIATE LINKER (DO NOT USE AND, BUT, OR BECAUSE). MAKE CHANGES IF NECESSARY: “She was not young or beautiful. The Prince fell in love with her.”

Solución: Although she was not young or beautiful, the Prince fell in love with her. / Even though she was not young or beautiful, the Prince fell in love with her. / In spite of not being young or beautiful, the Prince fell in love with her. / Despite not being young or beautiful, the Prince fell in love with her.

12. GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS: “Her father died when she was five months old.”

Solución: When did her father die?

13. JOIN THE FOLLOWING SENTENCES USING A RELATIVE PRONOUN. MAKE CHANGES IF NECESSARY: “Wallis wanted to have a life of luxury. She was very poor as a child.”

Solución: Wallis, who was very poor as a child, wanted to have a life of luxury. / Wallis, who wanted to have a life of luxury, was very poor as a child.

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Opción A - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013 · Opción A - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013 ›

Más ejercicios de Uso de la Lengua