Opción A - II * USE OF ENGLISH · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Reserva B 2013
Tema: Uso de la Lengua · Del examen Ordinaria Reserva B (2013)
Enunciado
OPTION A: “The Funeral.”
1 When Jake entered the funeral home, he was shocked to find Mrs. Henderson sitting alone on a divan, crying
2 with a pain usually reserved for young widows and fatherless children. Brian's unexpected death had left many
3 questions unanswered, but it was evident that he had hated Mrs. Henderson (his mother-in-law) and she had hated
4 him.
5 Jake stopped and watched her, and felt a sympathetic pressure grow within his chest. He had himself felt the
6 sorrow of losing his father just two years before. He had learnt that everyone deals with death in a very personal way.
7 He crossed the room. He approached her and touched her arm, trying to hold back his own tears. “Mrs.
8 Henderson,” he heard his own voice crack, “I'm so sorry for your loss.”
9 “Mary...” she replied. It was really difficult to understand the old lady as she couldn't stop crying. She had one
10 hand on top of the other, holding it, and trembling all over. All that reminded him of the widows and mothers he used
11 to see cry on the evening news, those from Palestine and other conflict zones.
12 “I know, I know,” Jake said. “It's hard but your daughter Mary is going to be okay.” “No,” Mrs. Henderson said.
13 “Mary...”
14 “Mary what, Mrs. Henderson?” he asked, coming closer. She looked up at him, blind and lost in her tears, and
15 he put his hands on her shoulders.
16 “Mary closed the car door on my finger!” she cried, raising her hands up to him, her pain pure, honest.
II * USE OF ENGLISH (3 points; questions 6-9, 0.25 points each; 10-13, 0.5 points each)
6.
7.
8.
9.
10.
REWRITE THE SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED.
The athlete ran so fast that he won easily.
11.
GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS. He always hated Mrs. Henderson.
12.
13.
USE THE WORDS IN THE BOXES TO MAKE A MEANINGFUL SENTENCE. USE ALL AND ONLY THE WORDS IN THE BOXES WITHOUT CHANGING THEIR FORM.
want · to · you · ? · say · what · do · me

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
6. GIVE A NOUN WITH THE SAME ROOT AS "pure" (adjective)
Solución: purity / purification / purist / purism
7. FIND IN THE TEXT THE WORD WHICH HAS THE FOLLOWING DEFINITION: "a woman whose husband has died."
Solución: widow
8. COMPLETE THE SERIES WITH ANOTHER WORD FROM THE SAME SEMANTIC GROUP: unhappy, sad, miserable, ...
Solución: sorrowful / gloomy / depressed / dejected / melancholic
9. FILL IN THE GAP WITH THE CORRECT OPTION: Take your dictionary and look ______ the word.
Solución: up
10. REWRITE THE SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED. The athlete ran so fast that he won easily. He was such....
Solución: (He was such) a fast runner that he won easily.
11. GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS. He always hated Mrs. Henderson.
Solución: Who / Whom did he always hate?
12. FILL IN THE GAP WITH A CORRECT FORM OF THE VERB IN BRACKETS. By the end of next year, her sleep disorder ______ (disappear) completely.
Solución: will have disappeared
13. USE THE WORDS IN THE BOXES TO MAKE A MEANINGFUL SENTENCE: [want] [to] [you] [?] [say] [what] [do] [me]
Solución: What do you want me to say?
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Opción B - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013 · Opción B - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013 ›
Más ejercicios de Uso de la Lengua
- Ejercicio Option B - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Reserva B 2013
- Ejercicio Option A - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Titular 2013
- Ejercicio Option B - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Titular 2013
- Opción A - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013
- Opción B - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013
- Opción B - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013
- Ejercicio Option A - II * Use of English · Ordinaria Titular 2013
- Ejercicio Option B - II * Use of English · Ordinaria Titular 2013