Ejercicio Option A - II * Use of English · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular 2013

Tema: Uso de la Lengua · Del examen Ordinaria Titular (2013)

Enunciado

OPTION A: “Are mobile phones dangerous?”

1 Are mobile phones dangerous to your health? It is difficult to know for sure. Some researchers suggest that heavy

2 users of mobile phones are at a greater risk of developing brain tumours. Nevertheless, many other studies suggest there

3 are no links between cancer and mobile phone use. Over three billion people use mobile phones on a daily basis, and many

4 talk for more than an hour a day. Mobile phone antennas are similar to microwave ovens. While both rely on electromagnetic

5 radiation, the radio waves in mobile phones are lower in radio frequency (RF). Microwave ovens have enough RF to cook

6 food and are known to be dangerous to human tissues. However, the concern is that the lower frequency radio waves that

7 mobile phones rely on may also be dangerous.

8 Some researchers believe that other types of wireless technology may also be dangerous to human health, including

9 laptops, cordless phones, and gaming consoles. They say that many cordless phones emit dangerous levels of

10 Electromagnetic Radiation (ER) even when they are not in use. They even suggest keeping electronic devices, such as

11 computers and alarm clocks, out of bedrooms, or at least 1.8 metres from your pillow. Besides, a growing number of health

12 professionals recommend that children and teens, whose brains are still developing, use mobile phones only for

13 emergencies. Concerned medical experts use the example of tobacco to illustrate the potential risks. Many years ago,

14 people smoked freely and were not aware of the effects of cigarettes on their health. Today, people know that cigarettes

15 cause lung cancer, though it is still unknown exactly how or why. Some doctors fear that the same thing will happen with

16 devices such as mobiles.

II * USE OF ENGLISH (3 points; questions 6-9, 0.25 points each; 10-13, 0.5 points each)

6.

7.

8.

9.

10.

GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS: "Some health professionals point out that many cancers take at least ten years to develop ".

11.

REWRITE THE FOLLOWING SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED: "Even though the car was very expensive, she bought it". In spite of...

12.

FILL IN THE GAP WITH THE CORRECT FORM OF THE VERB IN BRACKETS: "George stopped _______ (smoke) two years ago."

13.

TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE PASSIVE VOICE: "Scientists believe that mobile phones are dangerous to our health."

Enunciado: Ejercicio Option A - II * Use of English · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular 2013

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

6. FIND IN THE TEXT A SYNONYM FOR "worry" (noun).

Solución: concern

7. GIVE AN ADJECTIVE WITH THE SAME ROOT AS "health" (noun).

Solución: healthy / unhealthy

8. WHICH WORD IS NOT AN ADJECTIVE? dangerous / risky / scare / unsafe.

Solución: scare

9. FIND IN THE TEXT ONE WORD WHICH HAS THE FOLLOWING DEFINITION: "A machine or piece of equipment which has been invented for a particular purpose."

Solución: device / devices

10. GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS: "Some health professionals point out that many cancers take at least ten years to develop".

Solución: What do some health professionals point out?

11. REWRITE THE FOLLOWING SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED: "Even though the car was very expensive, she bought it". In spite of...

Solución: In spite of the car being very expensive, she bought it / In spite of the expensive car, she bought it / In spite of the fact that the car was very expensive, she bought it

12. FILL IN THE GAP WITH THE CORRECT FORM OF THE VERB IN BRACKETS. "George stopped _______ (smoke) two years ago."

Solución: smoking

13. TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE PASSIVE VOICE: Scientists believe that mobile phones are dangerous to our health.

Solución: It is believed that mobile phones are dangerous to our health / Mobile phones are believed to be dangerous to our health

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Opción B - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013 · Ejercicio Option B - II * Use of English · Ordinaria Titular 2013 ›

Más ejercicios de Uso de la Lengua