Ejercicio Option A - II * USE OF ENGLISH · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Titular 2013
Tema: Uso de la Lengua · Del examen Extraordinaria Titular (2013)
Enunciado
OPTION A: “Hearing Dogs”
1 Dogs are commonly known as man's best friend, but it turns out they may also be a child's – particularly if the child is
2 one of the 45,000 deaf children in the UK. “Hearing dogs”, as they are known, could transform many young lives by offering
3 companionship, confidence and independence. Not only that, but these specially trained dogs could improve children's
4 behaviour and lead to better academic performance, a recent study has found. Children are also more likely to wear a
5 hearing aid, which often leads to improved speech.
6 James Cheung is 11 years old and the owner of Kurt, a golden labrador retriever. Kurt is specially trained to respond to
7 household sounds that a deaf child cannot hear, like a telephone ringing or any alarms going off in the home.
8 But Kurt has proved to be much more than just a dog who hears. “He is a wonderful accompaniment to our family,” says
9 James's mother, Louise. “James had sleep anxieties, which he was being treated for, but now that Kurt sleeps in his
10 bedroom he feels much less isolated when he takes out his hearing aid at night.” Kurt has also helped James's social
11 interaction, which he had always found difficult because of a speech disability.
12 Hearing dogs are trained to alert children by touching the child with their nose. They can also be used to carry
13 messages in a small purse.
14 All hearing dogs are retired at 11 years of age but families usually keep them. “The connection between family and
15 hearing dog is so strong. It's a joy to see. They just become part of the family,” says Louise.
II * USE OF ENGLISH (3 points; questions 6-9, 0.25 points each; 10-13, 0.5 points each)
6.
GIVE A NOUN WITH THE SAME ROOT AS "strong" (adjective).
7.
FIND IN THE TEXT ONE OPPOSITE FOR "deaf" (adjective).
8.
FIND IN THE TEXT ONE SYNONYM FOR "link" (noun).
9.
COMPLETE THE SERIES WITH ANOTHER WORD FROM THE SAME SEMANTIC GROUP: respond / reply / retort...
10.
JOIN THE FOLLOWING SENTENCES USING A RELATIVE. MAKE CHANGES IF NECESSARY.
Hearing dogs are trained to alert children. They also help them to improve behaviour.
11.
TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE ACTIVE VOICE:
The plumber wasn't paid when he finished.
12.
FILL IN THE GAP WITH A CORRECT FORM OF THE VERB IN BRACKETS:
Speech therapies
(improve) considerably since they were originally developed.
13.
COMPLETE THE FOLLOWING (CONDITIONAL) SENTENCE:
If all deaf children had trained dogs,.....

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
6. GIVE A NOUN WITH THE SAME ROOT AS "strong" (adjective).
Solución: strength
7. FIND IN THE TEXT ONE OPPOSITE FOR "deaf" (adjective).
Solución: hearing
8. FIND IN THE TEXT ONE SYNONYM FOR "link" (noun).
Solución: connection
9. COMPLETE THE SERIES WITH ANOTHER WORD FROM THE SAME SEMANTIC GROUP: respond / reply / retort...
Solución: answer / react / rejoin
10. JOIN THE FOLLOWING SENTENCES USING A RELATIVE. MAKE CHANGES IF NECESSARY. Hearing dogs are trained to alert children. They also help them to improve behaviour.
Solución: Hearing dogs, which / that are trained to alert children, also help them to improve behaviour. / Hearing dogs are trained to alert children, which also helps them to improve behaviour.
11. TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE ACTIVE VOICE: The plumber wasn't paid when he finished.
Solución: They / Nobody / No one / Someone didn't pay the plumber when he finished.
12. FILL IN THE GAP WITH A CORRECT FORM OF THE VERB IN BRACKETS: Speech therapies ...... (improve) considerably since they were originally developed.
Solución: have improved / have been improving
13. COMPLETE THE FOLLOWING (CONDITIONAL) SENTENCE: If all deaf children had trained dogs, .....
Solución: they would be happier / their lives would be much easier
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Option B - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Reserva B 2013 · Ejercicio Option B - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Titular 2013 ›
Más ejercicios de Uso de la Lengua
- Ejercicio Option B - 14 · Reserva B 2019
- Opción A - II. Use of English · Extraordinaria Reserva A 2013
- Opción B - II. Use of English · Extraordinaria Reserva A 2013
- Ejercicio Option A - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Reserva B 2013
- Ejercicio Option B - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Reserva B 2013
- Ejercicio Option B - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Titular 2013
- Opción A - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013
- Opción B - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013
- Opción A - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013
- Opción B - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013