Ejercicio Option B - II * Use of English · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular 2013

Tema: Uso de la Lengua · Del examen Ordinaria Titular (2013)

Enunciado

OPTION B: “The day we met.”

1 After I had finished my studies in 1950, I went to England to improve my English. In those years it was very difficult to

2 get a visa to Britain because of the great unemployment after the Second World War. However, one could get a visa to work

3 as a volunteer in agricultural camps, which were excellently organised by the Ministry of Farming in various parts of Britain.

4 It was very pleasant to work in the fields of Britain because that summer was beautiful and the rain hardly appeared.

5 Besides, I met many young people from different nationalities and, apart from having fun, we were a great help to the

6 farmers.

7 I served in five different camps and in my last one I met two sisters, Alice and Sylvia. The farmer placed Sylvia, Alice

8 and me beside one another in a line on a potato field. I was highly attracted to Alice’s shy personality and extremely

9 captivating looks. Sadly, she was engaged! Then, autumn came and we had to part. The sisters travelled to their hometown

10 and I decided to stay in Britain.

11 After a year I received a letter from Alice in which she told me that she and her fiancé had split up. I was thankful in my

12 heart for her bravery to dare to write to me. We started writing to each other and after a time I went to her hometown and

13 proposed to her. She accepted.

14 When Alice and I look back, we think that we have been very fortunate. Alice is now seventy-eight and I am eighty-

15 three, and I must say that I have loved her ever since the day we met in that field.

II * USE OF ENGLISH (3 points; questions 6-9, 0.25 points each; 10-13, 0.5 points each)

6.

7.

8.

9.

10.

REWRITE THE FOLLOWING SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED: "I've been playing chess for thirty years."

I started

11.

TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE ACTIVE VOICE: The agricultural camps were excellently organised by the Ministry of Farming.

12.

USE THE WORDS IN THE BOXES TO MAKE A MEANINGFUL SENTENCE. USE ALL AND ONLY THE WORDS IN THE BOXES WITHOUT CHANGING THEIR FORM.

seeing

I

looking

to

am

forward

you

13.

COMPLETE THE FOLLOWING (CONDITIONAL) SENTENCE: If she hadn't written to me,...

If she hadn't written to me,

Enunciado: Ejercicio Option B - II * Use of English · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular 2013

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

6. FIND IN THE TEXT ONE SYNONYM FOR "timid" (adjective).

Solución: shy

7. FILL IN THE GAP WITH THE CORRECT OPTION: She complained ________ her trip to Canada.

Solución: about

8. WHICH WORD DOES NOT HAVE THE SAME MEANING? Depart/ set off/ set up/ leave

Solución: set up

9. GIVE A NOUN WITH THE SAME ROOT AS: "propose" (verb).

Solución: proposal / proposition

10. REWRITE THE FOLLOWING SENTENCE WITHOUT CHANGING ITS MEANING. BEGIN AS INDICATED: "I've been playing chess for thirty years." -> I started...

Solución: playing chess thirty years ago / to play chess thirty years ago

11. TURN THE FOLLOWING SENTENCE INTO THE ACTIVE VOICE: The agricultural camps were excellently organised by the Ministry of Farming.

Solución: The Ministry of Farming organised the agricultural camps excellently. / The Ministry of Farming excellently organised the agricultural camps.

12. USE THE WORDS IN THE BOXES TO MAKE A MEANINGFUL SENTENCE. USE ALL AND ONLY THE WORDS IN THE BOXES WITHOUT CHANGING THEIR FORM.

Solución: I am looking forward to seeing you.

13. COMPLETE THE FOLLOWING (CONDITIONAL) SENTENCE: If she hadn't written to me, ...

Solución: we wouldn't have got married / I wouldn't have met her again

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Option A - II * Use of English · Ordinaria Titular 2013

Más ejercicios de Uso de la Lengua