Opción B - II * USE OF ENGLISH · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Reserva B 2013
Tema: Uso de la Lengua · Del examen Ordinaria Reserva B (2013)
Enunciado
OPTION B: “History of football”
1 A sport similar to football (also called soccer) was played 3000 years ago in Japan. A Chinese text from 50 BC
2 mentions football-type games between teams from Japan and China. Ancient Greeks and Romans also played a game that
3 was similar to football – although the Greeks permitted carrying the ball.
4 How the sport spread from the East to Europe is not clear, but England became the home of modern football. At first
5 the game had a bad reputation among English royalty – possibly because of the noise the fans made – by whose insistence
6 the government passed laws against it. In 1365 King Edward III prohibited football because of its excessive violence and for
7 military reasons: playing took time away from archery practice. Laws failed to slow the popularity of football and by 1681 it
8 received official sanction in England. The games were still violent and noisy, with players hardly ever leaving the field without
9 broken bones. There was no standard set for the size of teams or the field; the earliest organized games in England had
10 goals as far as 5 km apart. It was only by 1801 that it was agreed that teams should have an equal number of players and
11 that the playing area should be about 91metres. Records show that Eton College first put into writing the rules of football in
12 1815.
13 Today football is known worldwide. Its players have become some of the most influential people, their styles and
14 trends being followed by kids and adults everywhere, and the World Cup is the most watched sporting event in the world.
II * USE OF ENGLISH (3 points; questions 6-9, 0.25 points each; 10-13, 0.5 points each)
6.
GIVE ONE OPPOSITE FOR "noisy" (adjective) AS IT IS USED IN THE TEXT (line 8).
7.
FIND IN THE TEXT THE WORD WHICH HAS THE FOLLOWING DEFINITION: "a current style, preference or fashion."
8.
FILL IN THE GAP WITH A CORRECT PREPOSITION.
They finally agreed the new rules.
9.
GIVE A NOUN WITH THE SAME ROOT AS "receive" (verb).
10.
COMPLETE THE FOLLOWING (CONDITIONAL) SENTENCE:
11.
GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS: He goes to the gym twice a week.
12.
USE THE WORDS IN THE BOXES TO MAKE A MEANINGFUL SENTENCE. USE ALL AND ONLY THE WORDS IN THE BOXES WITHOUT CHANGING THEIR FORM:
football
to
he
too
old
?
play
is
13.
FILL IN THE GAP WITH THE CORRECT OPTION:
His parents let him
to the party.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
6. GIVE ONE OPPOSITE FOR "noisy" (adjective) AS IT IS USED IN THE TEXT (line 8).
Solución: quiet / silent / peaceful / calm
7. FIND IN THE TEXT THE WORD WHICH HAS THE FOLLOWING DEFINITION: "a current style, preference or fashion."
Solución: trend / trends
8. FILL IN THE GAP WITH A CORRECT PREPOSITION. They finally agreed ________ the new rules.
Solución: on / to / about / upon
9. GIVE A NOUN WITH THE SAME ROOT AS "receive" (verb).
Solución: reception / receiver / receipt
10. COMPLETE THE FOLLOWING (CONDITIONAL) SENTENCE: If they had played more often, ________
Solución: they would have won / they would have improved / they would have played better
11. GIVE A QUESTION FOR THE UNDERLINED WORDS: He goes to the gym twice a week.
Solución: How often does he go to the gym?
12. USE THE WORDS IN THE BOXES TO MAKE A MEANINGFUL SENTENCE: football / to / he / too / old / ? / play / is
Solución: Is he too old to play football?
13. FILL IN THE GAP WITH THE CORRECT OPTION: His parents let him ________ (go / to go / going) to the party.
Solución: go
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Opción A - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013 · Ejercicio Option A - II * Use of English · Ordinaria Titular 2013 ›
Más ejercicios de Uso de la Lengua
- Ejercicio Option A - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Titular 2013
- Ejercicio Option B - II * USE OF ENGLISH · Extraordinaria Titular 2013
- Opción A - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013
- Opción B - II * Use of English · Ordinaria Reserva A 2013
- Opción A - II * USE OF ENGLISH · Ordinaria Reserva B 2013
- Ejercicio Option A - II * Use of English · Ordinaria Titular 2013
- Ejercicio Option B - II * Use of English · Ordinaria Titular 2013