Ejercicio Text 1 · Inglés PAU Andalucía Extraordinaria Suplente 2021
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Extraordinaria Suplente (2021)
Enunciado
TEXT 1: NEW COMICS
1 Seeing your best friend in pain is never easy. Trinity Jagdeo knows that well, after her closest mate, Alexia, was diagnosed with a
2 serious degenerative disease. Alexia had to spend months in hospital to finally understand that her life would never be the same again.
3 Trinity did what she could to help her, but they could only watch films together. Eventually, she realized that Alexia needed somebody
4 to look up to in order to help her through the pain she was suffering. It was at this point that Trinity started creating comics featuring
5 superheroes with disabilities. It gave Trinity something to focus on, and it inspired her friend Alexia never to give up hope.
6 Disney ignored her suggestion to create characters with disabilities or special needs, so Trinity established her own non-profit
7 organization —"From We Can't to We Can". Through that, she has written and illustrated comic books which prove that people can
8 still be superheroes, even if they aren't like everybody else. She has made three incredible comics. The characters in Trinity's books
9 are based on real people, and this only makes her work much more powerful. Alexia and other kids in her position are incredibly
10 grateful for what Trinity has done. It's no wonder that she gets asked to speak at schools and universities, because she's just as
11 inspiring as the characters in her stories.
12 This girl can definitely change the world, with or without superpowers. Hopefully, Trinity's comics will convince mainstream networks
13 and content creators to start giving a greater voice to those who still do not have one.
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
1.
Alexia knows that...
2.
Trinity and Alexia...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
.
TRUE
FALSE
7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
7.1.
7.2.
8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
8.1.
8.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. Alexia knows that...
Solución: (a) her life has changed for ever.
2. Trinity and Alexia...
Solución: (d) discovered the power of comics.
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? (True/False choice for questions 3 to 6)
Solución: 3. TRUE; 4. FALSE; 5. FALSE; 6. TRUE
3. Trinity's comics encouraged Alexia to be optimistic.
Solución: TRUE (line 5) "(It was at this point...) it inspired her friend Alexia never to give up hope."
4. The comics industry welcomed Trinity's initiative.
Solución: FALSE (line 6) "Disney ignored her suggestion to create characters with disabilities or special needs, (so Trinity... We Can)."
5. The characters in her comics show no connection with everyday life.
Solución: FALSE (lines 8-9) "The characters in Trinity's books are based on real people, (and this ... more powerful.)"
6. Trinity's comics may bring more visibility to disadvantaged people.
Solución: TRUE (lines 12-13) "(Hopefully,) Trinity's comics will convince mainstream networks and content creators to start giving a greater voice to those who still do not have one."
7.1. ONE SYNONYM FOR "admire" (verb).
Solución: look up to
7.2. ONE SYNONYM FOR "thankful" (adjective).
Solución: grateful
8.1. ONE WORD MEANING "to experience physical or mental pain".
Solución: suffer / suffering
8.2. ONE WORD MEANING "generally accepted by most people".
Solución: mainstream
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Bloque A - Texto 2 · Extraordinaria Reserva 2021 · Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Suplente 2021 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Bloque A - Texto 2 · Ordinaria Titular (Acceso) 2022
- Ejercicio Text 1: It's a Good Day to Be a Dog! · Ordinaria Titular (Admisión) 2022
- Ejercicio Text 2: Women's Right to Vote in the United Kingd… · Ordinaria Titular (Admisión) 2022
- Bloque A - Texto 1 · Extraordinaria Reserva 2021
- Bloque A - Texto 2 · Extraordinaria Reserva 2021
- Ejercicio Text 2 · Extraordinaria Suplente 2021
- Bloque A - Texto 1 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2021
- Bloque A - Texto 2 · Extraordinaria Titular (Acceso) 2021
- Bloque A - Texto 1 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2021
- Bloque A - Texto 2 · Extraordinaria Titular (Admisión) 2021