Ejercicio Text 2: Women's Right to Vote in the United Kingd… · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Admisión) 2022

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Titular (Admisión) (2022)

Enunciado

TEXT 2: WOMEN'S RIGHT TO VOTE IN THE UNITED KINGDOM

1 It is a fact that, throughout history, there have been severe restrictions regarding human rights based on age, race, education,

2 social status and gender. During the early 20th century, men in the United Kingdom had the right to vote but women did not. Many

3 people —including many women— believed that females should not be allowed to vote. However, a group of women started to

4 campaign for women's rights, especially the right to vote. This became known as the Suffragist Movement, with two groups: the

5 Suffragists and the Suffragettes.

6 The Suffragists campaigned for votes for upper and middle-class women and believed in peaceful protest. The Suffragettes,

7 in contrast, were frustrated with the Suffragists' lack of results and created a more inclusive group in which women from all social

8 classes and races were welcomed. They began using more confrontational tactics to get people to listen. Many protesting

9 Suffragettes were arrested for law breaking and most of them went to prison.

10 In 1913, Suffragette Emily Davison stepped out in front of the King's racehorse during a race event and died tragically after

11 being trampled on. Emily's death and the cruel police treatment led to public anger, and the female cause gathered support. After

12 women's active help during World War I, no one dared to neglect their right to vote, which was approved in Parliament in 1918.

13 There is some divided opinion over the tactics the Suffragettes used to spread their message, but they paved the way for future

14 generations of women, and helped us all not only advance as a modern society but also make us aware of the importance of

15 history in our lives.

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

9.

During the early 20 th century,...

10.

Suffragette Emily Davison...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

.

TRUE

FALSE

15. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

15.1.

15.2.

16. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

16.1.

16.2.

Enunciado: Ejercicio Text 2: Women's Right to Vote in the United Kingd… · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Admisión) 2022

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

9. During the early 20th century, ...

Solución: c) many citizens believed only men should vote.

10. Suffragette Emily Davison...

Solución: b) died when she was run over by the King's horse.

11. The Suffragists were a non-violent group who did not fight for poor women. (TRUE / FALSE)

Solución: TRUE

11. Justification: The Suffragists were a non-violent group who did not fight for poor women.

Solución: "The Suffragists campaigned for votes for upper and middle-class women and believed in peaceful protest." (line 6)

12. Plenty of Suffragettes were punished for their actions. (TRUE / FALSE)

Solución: TRUE

12. Justification: Plenty of Suffragettes were punished for their actions.

Solución: "Many protesting Suffragettes were arrested for law breaking and most of them went to prison." (lines 8-9)

13. Women's involvement in the war proved essential for achieving their voting rights. (TRUE / FALSE)

Solución: TRUE

13. Justification: Women's involvement in the war proved essential for achieving their voting rights.

Solución: "After women's active help during World War I, no one dared to neglect their right to vote, which was approved in Parliament in 1918." (lines 11-12)

14. The Suffragettes' fight is irrelevant in the development of current society. (TRUE / FALSE)

Solución: FALSE

14. Justification: The Suffragettes' fight is irrelevant in the development of current society.

Solución: "they paved the way for future generations of women, and helped us all not only advance as a modern society but also make us aware of the importance of history in our lives." (lines 13-15) / "(There is some divided opinion over the tactics the Suffragettes used to spread their message,) but they paved the way for future generations of women, and helped us all not only advance as a modern society but also make us aware of the importance of history in our lives."

15.1. ONE SYNONYM FOR: "strategy" (noun).

Solución: tactics / tactic

15.2. ONE SYNONYM FOR: "expand" (verb).

Solución: spread

16.1. ONE WORD MEANING: "having feelings of dissatisfaction or lack of fulfillment."

Solución: frustrated

16.2. ONE WORD MEANING: "the act of expressing public disagreement."

Solución: protest

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Text 1: It's a Good Day to Be a Dog! · Ordinaria Titular (Admisión) 2022 · Bloque A - Texto 1 · Extraordinaria Reserva 2021 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora