Ejercicio Fase de Acceso - Opción A - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Titular (Admisión) 2 (2019)
Enunciado
OPTION A: THE EXTRAORDINARY LIFE OF NIKOLA TESLA
1 Tesla was born in Serbia in 1856, during a lightning storm, which led the nurse to say, “He will be a child of the storm”, to which
2 his mother replied, “No, of the light”. As a student, he was so good at mathematics that teachers accused him of cheating. Tesla
3 migrated to the US in 1884, where he developed the alternating current motor and held over 300 patents. At the World’s Exposition of
4 1893 in Chicago, he illuminated more light bulbs than could be found in the entire city, and amazed audiences with an electric light
5 that required no wires. He had a photographic memory, which helped him memorize whole books and speak eight languages.
6 Besides his remarkable achievements as a scientist, he was also known for his eccentricities. He claimed that he had developed
7 a motor that ran on cosmic rays, and that he had discovered a technique for photographing thoughts.
8 He never married, and ended up broke and alone, living in a New York hotel paid by the Westinghouse Corporation. He frequented
9 the local park, where he was regularly seen feeding the pigeons, with which he claimed to share a special affinity. He was found dead
10 in his room at age 86.
11 Today the name Tesla is still very much in circulation. The world’s best-known electric car bears his name, and the strength of MRI
12 scanners is measured in Teslas. He was a real-life Prometheus: the mythical Greek titan who brought fire to humankind, but in
13 punishment was chained to a rock where each day an eagle ate his liver. Tesla brought lightning down to earth, but his uncommon
14 habits eventually led to his downfall.
I * COMPREHENSION (4 points)
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
1.
According to the text, Tesla was...
2.
According to the text, Nikola Tesla...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
3.
Tesla showed his special intelligence when he was at school.
TRUE
FALSE
4.
Tesla surprised people with the development of a wireless electric bulb.
TRUE
FALSE
5.
Tesla ended his days rich but alone.
TRUE
FALSE
6.
Nobody remembers Tesla anymore.
TRUE
FALSE
7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
7.1.
7.2.
8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
8.1.
8.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. According to the text, Tesla was...
Solución: (c) a brilliant scientist.
2. According to the text, Nikola Tesla...
Solución: (a) might be compared to a mythical character.
3. Tesla showed his special intelligence when he was at school. Justification:
Solución: “As a student, he was so good at mathematics that teachers accused him of cheating.” (line 2)
4. Tesla surprised people with the development of a wireless electric bulb. Justification:
Solución: “... amazed audiences with an electric light that required no wires.” (lines 4-5)
5. Tesla ended his days rich but alone. Justification:
Solución: “(He never married, and) ended up broke and alone...” (line 8)
6. Nobody remembers Tesla anymore. Justification:
Solución: “Today the name Tesla is still very much in circulation.” (line 11) / “The world’s best-known electric car bears his name, and the strength of MRI scanners is measured in Teslas.” (lines 11-12)
7.1. ONE SYNONYM FOR “ruin” (noun).
Solución: downfall
7.2. ONE SYNONYM FOR “engine” (noun).
Solución: motor
8.1. ONE WORD MEANING “strange or unusual behaviour”.
Solución: eccentricity / eccentricities
8.2. ONE WORD MEANING “to give food to”.
Solución: feed / feeding
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Fase de Admisión - Opción B - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019 · Ejercicio Fase de Acceso - Opción B - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Opción B - I. Comprehension · Extraordinaria Suplente 2019
- Opción A - I * COMPREHENSION · Ordinaria Suplente 2019
- Opción B - I * COMPREHENSION · Ordinaria Suplente 2019
- Ejercicio Fase de Admisión - Opción A - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Fase de Admisión - Opción B - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Fase de Acceso - Opción B - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Option A - I * Comprehension · Reserva A 2019
- Ejercicio Option B - I * Comprehension · Reserva A 2019
- Ejercicio Option A - I * Comprehension · Reserva B 2019
- Ejercicio Option B - I * Comprehension · Reserva B 2019