Ejercicio Option A - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Reserva A 2019

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Reserva A (2019)

Enunciado

OPTION A: AN ACT OF KINDNESS A DAY

1 Danielle Saveker has performed an act of kindness every single day for three years: from paying for a stranger's coffee to sending

2 a present to a total stranger going through rough times. We first met Dani when she made a video diary detailing her progress, but

3 now she's about to celebrate one very big achievement — completing 1,000 acts of kindness.

4 As a sales manager in a big company, Dani was interested in the idea that kindness is an essential component of successful

5 leadership. As part of a research project, the 46-year-old decided to complete an act of generosity each day throughout January 2016.

6 However, it soon took over her life in a way that went far beyond regular working hours.

7 Within three weeks she realised her daily acts of kindness were spoiled if she later lost her temper driving home because she'd

8 had a bad day. She carried on completing the acts, but also allowed kindness to spread into every aspect of her life.

9 "Something switched in me and I thought, 'If I'm going to commit to this, I need to do it properly'", she explains. "Before I knew it

10 I'd reached the end of the first year. I'd done 365 acts of kindness, but more than that, it had changed the way I viewed things and

11 there was a real shift in me."

12 "One of the nicest things I get told is that as a result of receiving kindness, someone goes on to be kind to someone else", Dani

13 says. "That's what this is all about. If I can inspire someone else to think about others, my job is complete."

I * COMPREHENSION (4 points)

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

1.

Danielle Saveker has...

2.

It is said that one of the qualities of being a good boss is...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

3.

Dani started performing acts of kindness as part of a game.

TRUE

FALSE

4.

She felt that her good actions mattered less if she then got angry over anything.

TRUE

FALSE

5.

Her acts of kindness transformed Dani and her perception of life.

TRUE

FALSE

6.

People act kindly when they are treated kindly.

TRUE

FALSE

7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

7.1.

7.2.

8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

8.1.

8.2.

Enunciado: Ejercicio Option A - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Reserva A 2019

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Danielle Saveker has...

Solución: (c) helped people in different ways for three years.

2. It is said that one of the qualities of being a good boss is...

Solución: (b) being kind to your colleagues.

3. Dani started performing acts of kindness as part of a game.

Solución: FALSE (line 5) "As part of a research project, the 46-year-old decided to complete an act of generosity..."

4. She felt that her good actions mattered less if she then got angry over anything.

Solución: TRUE (lines 7-8) "... she realised her daily acts of kindness were spoiled if she later lost her temper driving home (because she'd had a bad day)."

5. Her acts of kindness transformed Dani and her perception of life.

Solución: TRUE (lines 10-11) "... it had changed the way I viewed things and there was a real shift in me."

6. People act kindly when they are treated kindly.

Solución: TRUE (line 12) "... as a result of receiving kindness, someone goes on to be kind to someone else..."

7.1. ONE SYNONYM FOR "firm" (noun)

Solución: company

7.2. ONE SYNONYM FOR "change" (noun)

Solución: shift

8.1. ONE WORD MEANING "customary, usual, or normal"

Solución: regular

8.2. ONE WORD MEANING "to damage or destroy the quality or value of something"

Solución: spoil / spoiled

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Fase de Acceso - Opción B - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019 · Ejercicio Option B - I * Comprehension · Reserva A 2019 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora