Ejercicio Option A - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Reserva B 2019

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Reserva B (2019)

Enunciado

OPTION A: SOLO HOLIDAYS

1 There is nothing like visiting a part of the world you've never seen before, but is the experience quite as exciting if you have no

2 one to share it with? New research has found that, far from being a nightmare, 25% of holidaymakers are actually making plans to go

3 abroad by themselves.

4 Having nobody to argue with about the itinerary or to fight with for the window seat can be great. 44% of people asked said they

5 actually wanted some 'me time'. Of those who have travelled alone, 32% reported they had a better experience and 64% said the trip

6 built up their confidence. There is also the question of opportunity — just because your friends don't have time off work or money to

7 travel, why shouldn't you? Jane Taylor, 37, said "None of my friends really wanted to travel and I didn't want to miss out on adventures.

8 I became hooked."

9 The increasing use of smartphones and travel apps and the widespread availability of Wi-Fi make solo holidays less frightening.

10 The logistics of travelling have become easier and people are now able to keep in touch with relatives back home, sharing experiences

11 via social media.

12 Melanie Jones, 41, believes that solo travelling isn't just for young backpackers. When travelling to Egypt she said she had chosen

13 going alone because that would allow her to experience everything more intensely. "It was just myself and a guide (who was there to

14 keep me safe). I fully engaged with the environment, the beauty of the country and the people. I was able to absorb it all."

15 Travel companies are expanding options for solo travellers, a demographic with huge potential for growth.

I * COMPREHENSION (4 points)

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

1.

Which of these ideas is not mentioned in the text? Travelling alone...

2.

According to the text, Jane Taylor...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

.

7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

7.1.

7.2.

8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

8.1.

8.2.

Enunciado: Ejercicio Option A - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Reserva B 2019

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Which of these ideas is not mentioned in the text? Travelling alone...

Solución: (a) is the sad result of loneliness.

2. According to the text, Jane Taylor...

Solución: (d) had to choose between travelling solo or not going at all.

3-6. ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE?

Solución: 3. TRUE; 4. FALSE; 5. TRUE; 6. TRUE

3. One of the benefits of travelling solo is being able to choose what you prefer. (Justification)

Solución: "Having nobody to argue with about the itinerary or to fight with for the window seat can be great." / "44% of people asked said they actually wanted some 'me time'."

4. One disadvantage of solo holidays is that you can't tell anybody how much fun you're having. (Justification)

Solución: "... people are now able to keep in touch with relatives back home, sharing experiences via social media."

5. While in Egypt, Melanie Jones made sure she didn't take any unnecessary risks. (Justification)

Solución: "It was just myself and a guide (who was there to keep me safe)."

6. People who travel by themselves are becoming a marketing target for travel businesses. (Justification)

Solución: "Travel companies are expanding options for solo travellers, a demographic with huge potential for growth."

7.1. ONE SYNONYM FOR "addicted" (adjective).

Solución: hooked

7.2. ONE OPPOSITE FOR "decline" (noun).

Solución: growth

8.1. ONE WORD MEANING "a very unpleasant or frightening experience or prospect."

Solución: nightmare

8.2. ONE WORD MEANING "a person who travels or hikes carrying their belongings in a rucksack."

Solución: backpacker / backpackers

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Option B - I * Comprehension · Reserva A 2019 · Ejercicio Option B - I * Comprehension · Reserva B 2019 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora