Ejercicio Option B - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Reserva A 2019

Tema: Comprensión Lectora · Del examen Reserva A (2019)

Enunciado

OPTION B: THE TINY HOUSE RAGE

While TV shows like Tiny House, Big Living have made the tiny-house movement fashionable, it's really not new at all. Back in the 1840s, Henry David Thoreau lived in a 15-square-metre house as a personal experiment on the concept of simplification.

This idea seems to have gained popularity in recent years, making "tiny living" an option for many people. Not only is a small home part of a minimalist lifestyle, but some tiny homes can also be mobile — which allows you to travel more. Some people use tiny living as a way to save money on monthly expenses, get out of debt, and retire early. So, how much does living small cost? Can you really save money by moving into a tiny house?

The average price for a home in the US is $257,990. Of course, this varies from state to state. Even in the lower-value states, the cost of buying or building a tiny home is still a fraction of the cost of buying a normal home. And the structure isn't the only place where you'll save money. Some tiny homes are set up with solar panels in order to make use of and store energy from the sun and make powering appliances cheaper. Furthermore, tiny houses can be made to be more energy-efficient by using certain appliances, LED light bulbs, and the like.

There are a few other excellent reasons to go small. For instance, you could also use a tiny home on your property for loved ones. If you have an aging parent who doesn't need round-the-clock care but needs to be close by, a tiny home might be the perfect option for them.

I * COMPREHENSION (4 points)

CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)

1. According to the text, Henry David Thoreau...

2. According to the text, the people who buy tiny houses...

ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)

3.

Thouread decided to go small only because he wanted to save money.

TRUE

FALSE

4.

In a few states, normal houses are as cheap as tiny ones.

TRUE

FALSE

5.

Every tiny home is equipped with alternative energy sources to save electricity.

TRUE

FALSE

6.

Tiny houses can sometimes be a good choice to take care of the elderly in the family.

TRUE

FALSE

7. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

7.1.

7.2.

8. FIND IN THE TEXT: (0.5 points)

8.1.

8.2.

Enunciado: Ejercicio Option B - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Reserva A 2019

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. According to the text, Henry David Thoreau...

Solución: d) decided to live in a tiny house.

2. According to the text, the people who buy tiny houses...

Solución: b) reduce costs.

3. Thouread decided to go small only because he wanted to save money.

Solución: FALSE: "(Back in the 1840s,) Henry David Thoreau lived in a 15-square-metre house as a personal experiment on the concept of simplification."

4. In a few states, normal houses are as cheap as tiny ones.

Solución: FALSE: "Even in the lower-value states, the cost of buying or building a tiny home is still a fraction of the cost of buying a normal home."

5. Every tiny home is equipped with alternative energy sources to save electricity.

Solución: FALSE: "Some tiny homes are set up with solar panels in order to make use of and store energy from the sun and make powering appliances cheaper."

6. Tiny houses can sometimes be a good choice to take care of the elderly in the family.

Solución: TRUE: "If you have an aging parent who doesn't need round-the-clock care but needs to be close by, a tiny home might be the perfect option for them."

7.1. ONE SYNONYM FOR "test" (noun).

Solución: experiment

7.2. ONE SYNONYM FOR "ordinary" (adjective).

Solución: normal

8.1. ONE WORD MEANING "money owed to others."

Solución: debt

8.2. ONE WORD MEANING "household device operated by electric current."

Solución: appliance / appliances

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Ejercicio Option A - I * Comprehension · Reserva A 2019 · Ejercicio Option A - I * Comprehension · Reserva B 2019 ›

Más ejercicios de Comprensión Lectora