Ejercicio Fase de Acceso - Opción B - I * Comprehension · Inglés PAU Andalucía Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
Tema: Comprensión Lectora · Del examen Ordinaria Titular (Admisión) 2 (2019)
Enunciado
OPTION B: DO YOU HAVE A FEAR OF MISSING OUT?
1 FOMO, or the “Fear of Missing Out”, is a syndrome many of us have experienced. It happens when we start to feel nervous about
2 not taking part in social events. It’s no coincidence that FOMO and social media have grown at approximately the same time. Social
3 media activate awareness of all the most exciting things other people are doing, and using social media is closely connected to FOMO,
4 according to research.
5 The syndrome is often associated with perceived feelings of inferiority. When we miss a party, vacation, or any other social event,
6 we sometimes feel a little less cool than those who showed up and uploaded photos. Surveys have suggested that FOMO is most
7 common in people aged from 18 to 33, and also more common among men than women, though it’s still unclear why. Research
8 suggests FOMO can have a pretty negative impact on psychological health. It can cause anxiety and depression, especially among
9 young people. In more extreme cases, these social insecurities can even contribute to violence and feelings of shame.
10 Our social media selves are very often better and shinier than reality, and sometimes it’s only the beautiful parts that we show.
11 Everyone has experienced challenges, letdowns and sadness. Everyone. However, we can’t only blame social media for causing
12 FOMO. For people likely to have these kinds of thoughts, unplugging all those gadgets might not solve the problem as efficiently as
13 therapy. FOMO may be a type of cognitive distortion separate from technology.
14 So, the next time you compare yourself to the perfect lives portrayed on social media, take a deep breath and remember that things
15 are not always as they seem.
I * COMPREHENSION (4 points)
CHOOSE AND WRITE THE CORRECT OPTION (A, B, C or D). (0.5 points each)
1.
According to the text, FOMO...
2.
According to the text, in social media people...
ARE THESE STATEMENTS TRUE OR FALSE? JUSTIFY YOUR ANSWERS WITH THE PRECISE WORDS OR PHRASES FROM THE TEXT, OR USE YOUR OWN WORDS. (0.5 points each)
.
FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
7.1.
7.2.
FIND IN THE TEXT: (0.5 points)
8.1.
8.2.

Solución
Según los criterios oficiales de corrección
1. According to the text, FOMO...
Solución: (d) is aggravated by the use of social media.
2. According to the text, in social media people...
Solución: (c) show a non-realistic version of themselves.
3. FOMO is usually a consequence of low self-esteem.
Solución: TRUE (line 5) "The syndrome is often associated with perceived feelings of inferiority."
4. Females are the most common victims of FOMO.
Solución: FALSE (lines 6-7) "FOMO is (most common in people aged from 18 to 33, and also) more common among men than women."
5. FOMO is a condition that can lead to several mental disorders.
Solución: TRUE (lines 8-9) "FOMO can have a pretty negative impact on psychological health." / "It can cause anxiety and depression, (especially among young people. In more extreme cases, these social insecurities can even contribute to violence and feelings of shame.)"
6. Therapy cannot help if you suffer from FOMO.
Solución: FALSE (lines 12-13) "... unplugging all those gadgets might not solve the problem as efficiently as therapy."
7.1. ONE SYNONYM FOR "disappointment" (noun).
Solución: letdown / letdowns
7.2. ONE OPPOSITE FOR "exactly" (adverb).
Solución: approximately
8.1. ONE WORD MEANING "the treatment of mental disorders or disease."
Solución: therapy
8.2. ONE WORD MEANING "fashionably attractive or impressive."
Solución: cool
La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium
Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.
‹ Ejercicio Fase de Acceso - Opción A - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019 · Ejercicio Option A - I * Comprehension · Reserva A 2019 ›
Más ejercicios de Comprensión Lectora
- Opción A - I * COMPREHENSION · Ordinaria Suplente 2019
- Opción B - I * COMPREHENSION · Ordinaria Suplente 2019
- Ejercicio Fase de Admisión - Opción A - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Fase de Admisión - Opción B - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Fase de Acceso - Opción A - I * Comprehension · Ordinaria Titular (Admisión) 2 2019
- Ejercicio Option A - I * Comprehension · Reserva A 2019
- Ejercicio Option B - I * Comprehension · Reserva A 2019
- Ejercicio Option A - I * Comprehension · Reserva B 2019
- Ejercicio Option B - I * Comprehension · Reserva B 2019
- Opción A - I. Comprehension · Extraordinaria Reserva A 2013