Problema 3 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2023

Tema: Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze) · Del examen Ordinaria (2023)

Enunciado

SECTION II: OVERALL LANGUAGE ABILITY (USE OF ENGLISH) (3 marks)

3. Complete the text choosing the best option (A, B, or C) for each gap (1-15). On your answer sheet, draw a table like the one below and, for each gap (1-15), copy the letter that corresponds to your answer (A, B, or C). Use CAPITAL LETTERS. [Score: 15 items x 0.1 marks = 1.5 marks]

Experts define procrastination as a self-defeating behavior pattern marked by short-term benefits and long-term costs. Many of us know it (1) [ ] putting off things that we need to get done, (2) [ ] matter the level of difficulty behind the task. We (3) [ ] procrastinate from time to time. (4) [ ], when we develop a habit of putting off necessary actions, (5) [ ] when we face negative consequences, procrastination (6) [ ] affect our well-being. According to a survey, 20-25% of adults worldwide are chronic procrastinators. The issue can be linked to depression, anxiety, low self-esteem, ADHD, (7) [ ] poor study habits. Procrastination is connected to negative functioning and risks to mental health. People (8) [ ] procrastinate tend to have high levels of anxiety (9) [ ] poor impulse control. Procrastination is also linked to physical illness. Procrastinators experience (10) [ ] stress and tend to delay treatments, which can create a cycle of poor health (11) [ ] just putting things off.

So, why (12) [ ] we procrastinate? One reason: Feeling bored. It (13) [ ] sense that if you perceive an activity as boring or unpleasant, you're far more likely to put it off (14) [ ] later. (15) [ ] reason: you lack faith in your abilities.

.

Enunciado: Problema 3 · Inglés PAU Murcia Ordinaria 2023

Solución

Según los criterios oficiales de corrección

1. Many of us know it (1) ... putting off things that we need to get done

Solución: c) as

2. ... (2) ... matter the level of difficulty behind the task.

Solución: b) no

3. We (3) ... procrastinate from time to time.

Solución: a) all

4. (4) ..., when we develop a habit of putting off necessary actions

Solución: b) However

5. ... (5) ... when we face negative consequences

Solución: a) even

6. ... procrastination (6) ... affect our well-being.

Solución: a) can

7. ... ADHD, (7) ... poor study habits.

Solución: c) and

8. People (8) ... procrastinate tend to have high levels of anxiety

Solución: c) who

9. ... high levels of anxiety (9) ... poor impulse control.

Solución: b) as well as

10. Procrastinators experience (10) ... stress

Solución: a) more

11. ... a cycle of poor health (11) ... just putting things off.

Solución: a) due to

12. So, why (12) ... we procrastinate?

Solución: b) do

13. It (13) ... sense that if you perceive an activity as boring

Solución: a) makes

14. ... put it off (14) ... later.

Solución: b) until

15. (15) ... reason: you lack faith in your abilities.

Solución: c) Another

La explicación paso a paso, hecha con IA, es Premium. Premium

Resuélvelo aquí mismo: corrección automática, pistas y solución paso a paso.

‹ Problema 3 · Extraordinaria 2023 · Task 3 · Extraordinaria 2022 ›

Más ejercicios de Texto con huecos de opción múltiple (Multiple-choice cloze)